Семейство Симпсън (сезон 1)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Това е списъкът с епизодите от сезон 1 на Семейство Симпсън. Първият епизод за този сезон е излъчен на 17 декември 1989, а последният- на 13 май 1990. Списъкът по-долу описва всички серии със техните оригинални дати на излъчване в САЩ.

Списък с епизоди[редактиране | edit source]

Главна статия: Списък с епизоди на Семейство Симпсън

Номер Дата на излъчване Код на продукцията Заглавие
1 - 101 17 декември 1989 г. 7G08 Семейство Симпсън се пекат на бавен огън (Simpsons Roasting on an Open Fire)
По време на Коледното пазаруване, Барт се промъква и си прави татуировка. Мардж скоро я открива и използва коледните спестявания на семейството, за да я премахнат. Междувременно, Хоумър разбира, че няма да получат коледен бонус от г-н Бърнс и по този начин семейството няма пари за закупуване на подаръци за празника. Той решава да запази финансовите си проблеми в тайна от семейството и получава работа в универсален магазин, работейки като Дядо Коледа. Но по-късно открива, че заплатата му е твърде малка. Хоумър много иска да се случи чудо и кучето Барт у той отиват на състезателни писти на Бъдни вечер с надеждата да изкарат пари. След всички премеждия, Хоумър обяснява, че Коледата е съсипана, но всички привестват новия член на Симпсън- Барт.
2 - 102 14 януари 1990 г. 7G02 Геният Барт (Bart the Genius)
Барт има проблеми на ученето за тестовете, и решава да преписва тестовете от Мартин Принс, умника на класа. След като резултатите са готови, училищеният психиатър си помисля, че Барт е гений и го праща в Центъра за обучение за надарени деца. Накрая той признава, че е преписвал на теста и впоследствие е изпратен обратно в старото си училище.
3 - 103 21 януари 1990 г. 7G03 Одисеята на Хоумър (Homer's Odyssey)
Класът на Барт посещава ядрената електроцентрала на Спрингфийлд и Хоумър, нетърпелив да гледа как работи тя, случайно катастрофира с количката си в радиоактивна тръба и той бива уволен. Депресиран, че не може да намери нова работа, той решава да скочи от мост. Семейството му откива плана му и се опитва да го спре, но докато стигнат почти ги сгазва камион. Хоумър открива новата си цел и решава да иде в ядрената централа, вдигайки протест. За да приключи това, г-н Бърнс му предлага работа като инспектор на безопасност, с по-голяма заплата, която Хоумър приема
4 - 104 28 януари 1990 г. 7G04 Вкъщи позорът е най-голям (There's No Disgrace Like Home)
Хоумър води семейството си на пикника в имението на г-н Бърнс. Мардж, Барт и Лиса злепоставят Хоумър и той забелязва, че г-н Бърнс е в полза на семейството, които се обичат и се уважават един друг. Той решава да заведе всички в трапецарията на Марвин Монро. Скоро Симпсънс започват да се тревожат и това може да причини заубата на работата на Спрингфиълд.
5 - 105 4 февруари 1990 г. 7G05 Генералът Барт (Bart the General)
Барт работи по оправянето на поведението на Нелсън Мунц, училищен побойник, който започва да атакува Барт всеки ден след училище. Хоумър предлага да се преборят с проблема, но това не проработва. Търсещ решение, Барт посещава Грампа за съвет. Грампа казва на Барт да се срещне с Херман, който казва, че трябва да обяви война на Нелсън. Барт и неговата армия атакуват Нелсън и успешно успяват да го убедят да се откаже тормозеното на хората.
6 - 106 11 февруари 1990 г. 7G06 Мъркащата Лиса (Moaning Lisa)
Лиза се депресира, когато започва изпълнението си в училище. Нито Мардж, нито Хоумър са в състояние да направят Лиза щастлива. Една нощ тя чува далечна джаз музика и се измъква от стаята си, за да го последва. Най-накрая Мардж разказва на Лиза просто да бъде себе си, и цялото семейство я гледат как пее в джаз клуба.
7 - 107 18 февруари 1990 г. 7G09 Зовът на семейство Симпсън (The Call of the Simpsons)
Хоумър много иска една от новите РВ и отива и си я купува.
8 - 108 25 февруари 1990 г. 7G07 Издайническата глава (The Telltale Head)
Епизодът започва в Медиас РЕС - Хоумър и Барт са преследвани по улиците на Спрингфиелд от разгневена тълпа, докато носят на главата си статуята на основателя на града им- Жебедях Спрингфиелд.
9 - 109 18 март 1990 г. 7G11 Живот на скорост (Life on the Fast Lane)
След като забравил за рождения ден на Мардж, Хоумър се втурва в търговския център на Спрингфиелд и импулсивно купува и топка за боулинг. Мардж не е впечатлена от подаръка и разбрала, че той възнамерява да го използва, тя решава да отиде на боулинг сама.
10 - 110 25 март 1990 г. 7G10 Нощните забавления на Хоумър (Homer's Night Out)
Барт купува шпионска мини камера и успява да направи снимка на Хоумър как танцува с стриптизьорка на име принцеса Кашмир. Той дава копия на картината на приятелите си, и в крайна сметка картината започва да се разпостранява, докато накрая Мардж го вижда. Тя рита Хоумър и той излиза от къщата, но обяснява, че не е разстроен за този танц, а по-скоро, че Барт го е видял на следващия ден.
11 - 111 15 април 1990 г. 7G13 Палачинките на гнева (The Crepes of Wrath)
Главен Скинър най-накрая се занимава с лудориите на Барт и предлага да бъде изпратен във Франция, като част от програмата за обмен на студенти.
12 - 112 29 април 1990 7G12 Кръсти отива в затвора (Krusty Gets Busted)
Когато си купува сладолед, Хоумър забелязва кражба.
13 - 113 13 май 1990 г. 7G01 Нещо като приказна вечер (Some Enchanted Evening)
Мардж се чувства недооценена от Хоумър и го поздравява с песен по радиото, която той чува, когато е на работа.