Алан Озмънд

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Алан Озмънд
американски музикант
Роден
22 юни 1949 г. (74 г.)

РелигияЦърква на Исус Христос на светиите от последните дни
Музикална кариера
Инструментитромпет, саксофон, китара, вокал
Активностот 1962 г.
Участник вОзмъндс
Семейство
Деца8

Уебсайт

Алан Ралф Озмънд (на английски: Alan Ralph Osmond) е американски музикант, участник в известната през 70-те години поп група Озмъндс.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Алан Озмънд е третият по възраст от деветте деца на Джордж и Олив Озмънд. Неговите двама най-големи братя, Върл и Том, са родени глухи. Има пет по-малки братя: Мерил, Уейн, Джей, Дони и Джими. Той има една сестра:Мари. Той се оженва за Сюзан Пайнгар на 16 юли1974. Двамата имат осем сина.

Успехи на Алан Озмънд[редактиране | редактиране на кода]

Алан е най-големият в музикалната група Озмънд брадърс (Osmond Brothers). Негово задължение е да държи семейството, и най-вече братята си сплотени, и което прави повече от четиридесет години. В началото на 70-те той взима съдбоносно решение и прави така, че всички спечелени пари от концери и турнета да бъдат разпределени по равно за своите по-малки братя.

През 1996 година той се завръща като лидер на групата Озмънд Брадърс и сега изпълнява със своите братя само в редки случаи.

През 2000 година Алан е приет за наградата на Дороти Къруин Spirit of Life Award от Multiple Sclerosis Socity. В неговата приемна реч, той определя, че имал много време във военната си възраст и затова е получил няколко урока по карате от Чък Норис (Chuck Norris), и повечето от които са затвърдили „можеш да го направиш“(„you can do it“), стойка, научена от баща му Джордж. Неговото мото е:"Може да имам MS, но MS няма да има мен!"(„I may have MS, but MS does NOT have me!“). Той обикновено бяга за OneHeart Foundation и е на разположение като мотивиран говорител.Озмънд има известни проблеми с Multiple Sclerosis за много години, които афектират психиката му.

Алан неотдавна започна One Heart, фондация за подпомагане „strengthen families“, разпространено по целия свят. Thefamily.com е семеен сайт за грижа за задоволяването на нуждите на всички семейства.

Родът на Алан[редактиране | редактиране на кода]

Синът на Алан, Майкъл, има шест деца: Сузана Рене, Сара Ан (Sarah Anne), Саша Луиз, Шон Майкъл, Софи и Сейди Мари Озмънд.

Другият син на Алан, Дъглас, има две деца: Максимус Дъглас и Ив Шейл Озмънд, както и още едно дете, което умира през март 2007 година.

Третият син на Алан, Нейтан Озмънд, също има две деца: Закари Нейтън и Корбин Алан Озмънд.

Четвъртият син на Алан Озмънд се казва Скот Озмънд, който има един син: Калеб Озмънд.

Петият син на Алан се казва Джон Озмънд, който от юли 2007 година става баща на Люк Джонатан Озмънд.

Синовете на Алан и Сюзан Озмънд изпълняват песните си като The Osmonds – Second Generation.