Александър Милич

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Александър Милич Мили)
Александър Милич
Александар Милић Мили
сръбски музикант
Роден
29 януари 1970 г. (54 г.)

Учил вЗагребски университет

Александър Милич Мили (на сръбски: Александар Милић Мили) е сред най-популярните композитори и музикални продуценти в Сърбия, собственик на продуцентска къща „Miligram Music“. Най-големите успехи на Мили са с Цеца Ражнатович.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Александър Милич е роден на 29 януари 1969 г. в хърватския град Осиек, където завършва основното си и средно образование. След това се записва в Икономическия факултет в Загребския университет. След завършването си се мести в Прага и се дипломира във Факултета по бизнес и администрация.

Женен и е има две деца – дъщеря и син.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Мили е само на деветнадесет години, когато прави своя първи хит – „Ја не пијем“, дует с Хари Варешанович и Харис Джинович. Тогава основава своя група. Заради политическата ситуация се мести в Сърбия. Първият албум, на който Мили е композитор, аранжор и продуцент е създаден през 1996 г. за Цеца Ражнатович. След това работи и с Лепа Брена, Ана Николич и други.

Miligram music[редактиране | редактиране на кода]

Мили е основател и собственик на музикалната продуцентска къща „Miligram music“, която основава на 6 април 2004 г. в Белград. Първият ангажимент на новосъздадената компания е албума на Цеца - Горе од љубави, по който работи и компанията „Ceca Music“.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Александар Милић Мили“ в Уикипедия на сръбски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​