Алфа Ромео 164

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Алфа Ромео 164

Алфа Ромео 164 е италиански седан, произвеждан от Алфа Ромео от края на 80-те и началото на 90-те години на XX век. Алфа Ромео 164 е един от най-добре продаваните седани на италианската компания в САЩ.

История[редактиране | редактиране на кода]

Алфа Ромео 164 е построен върху базата на успешния си предшественик Алфа Ромео 90. В техническо отношение освен допълнителните конски сили има и редица други допълнения. Това са задвижването на четирите колела на автомобила и двигателите. Автомобилът е представен официално на автомобилното изложение във Франкфурт през 1987 г. Върху доразработената платформа от Фиат още са построени седаните Фиат Крома, Ланча Тема(първа генерация) и СААБ 9000. Производството на модела започва в модерната за времето си фабрика на Алфа Ромео в Арезе.

Дизайн[редактиране | редактиране на кода]

Спортната визия на модела и типичната за 90-те години на Алфа Ромео са дело на дизайнерското ателие Пинифарина. Главният дизайнер по проекта е Енрико Фумиа. Предните габарити на автомобила са ясно израденинеясно? ]. Страничните линии на купето изчертават спортната визия на модела. Задните габарити на модела са представени като дълга линия от светлини, което също предлага добра визия на модела.

Алфа Ромео 164 Про-Кар[редактиране | редактиране на кода]

Моделът е представен през 1988 г.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Побликация за модела