Ана Лайевска

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Ана Лайевска
РоденаАнна Лаевски Расцветаева
10 януари 1982 г. (1982-01-10) (42 г.)
Активност1997 -
РодителиИна Расцветаева
Сергей Лайевски
Значими ролиАна Ескудеро\Марсия Ласкано
(Двете лица на Ана)
Елена\Даниела Калканьо (Призракът на Елена)
УебсайтAna Layevska

Анна Лайевска Расцветаева (на украински: Анна Лаєвська Расцвєтаєва), позната като Ана Лаевска (на испански: Ana Layevska) е мексиканска актриса с украински произход.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Родена е на 10 януари 1982 г. в Киев, Украйна. Дъщеря е на Ина Расцветаева и Сергей Лаевски. Родителите ѝ се преместват в Мексико, когато Ана е била на 9 години. Владее 3 езика – руски, испански и английски. От 5-годишна свири на виола, също и на пиано.

Актьорска кариера[редактиране | редактиране на кода]

Ана учи актьорско майсторство в „Centro de Educación Artística“ (CEA) на компанията Телевиса. На 15 години получава първата си роля в теленовелата „Alguna vez tendermos alas“. Получава малки роли в теленовелите „Скъпоценна“ и „Циганска песен“.

Забелязана е от Педро Дамян, който я кани да участва в теленовелата „Първа любов“, заедно с Анаи, Куно Бекер, Маурисио Ислас и Валентино Ланус. Печели наградата за актриса – откритие на TVyNovelas и Palmas de Oro.

През 2001 г. участва в игралния филм „In the time of the butterlies“ където има възможността да си партнира със Салма Хайек и Едуард Джеймс Олмос. Играе в театралната постановка „Пеперудите са свободни“ и благодарение на това получава награда от Асоциацията на театралните журналисти за най-добро театрално изпълнение. През 2003 година изпълнява главната роля в теленовелата „Клап, мястото на твоите мечти“, където си партнира с Ари Боровой. Отново играе в театъра, като получава роля в постановката „Изпитанието“. Следва участие в късометражния филм „Genesis 3:19“ през 2004 г. Изпълнява ролята на Естрея Сан Роман В теленовелата „Мащехата“. През 2006 г. изпълнява главната роля в теленовелата „Двете лица на Ана“. Снима се във филма „The Fighter“ в Чили през 2007 г., също изпълнява главна роля в мексиканския филм „Casi divas“. През 2008 г. получава главна роля в „Скъпа неприятелко“, където неин партньор е Габриел Сото. Изпълнява отрицателни роли в теленовелите „Лятото на любовта“ (2009), „Призракът на Елена“ (2010) и „Сърцето ми настоява“ (2011). Участва и в един от епизодите на втория сезон на „Жени убийци“.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

През 2006 г. по време на снимките на теленовелата „Двете лица на Ана“, където изпълнява главната роля, се запознава с актьора Рафаел Амая. За него тя твърди, че е първият сериозен мъж в живота ѝ. Двамата имат връзка близо четири години, но през 2010 г. се разделят по незнайни и до днес причини. Към днешна дата Ана поддържа връзка с Родриго Морейра, който е инженер и не е част от артистичния свят. През септември 2013 г., след 6-месечна връзка, двамата се сгодяват.[1]

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Теленовели[редактиране | редактиране на кода]

Филми[редактиране | редактиране на кода]

  • Casi divas (2008) – Химена
  • The fighter (2007) – Хелън
  • Cansada de besar sapos (2006) – Анди
  • Genesis 3:19 (2004) – Лиса
  • In the Time of the Butterflies (2001) – Лина Ловатон
  • Primer amor... tres años después (2001) – Марина Итуриага Камарго

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

  1. Ана Лайевска се сгоди // Архивиран от оригинала на 2016-03-05. Посетен на 2018-03-07.