Анжелик Бойер

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Анжелик Бойер
Angélique Boyer
РоденаАнжелик Моник Полет Боайе Русо
4 юли 1988 г. (1988-07-04) (35 г.)
Брачен партньорХосе Алберто Кастро (2011/2014)
Себастиан Рули (2014-)
Значими ролиТереса Чавес Агире
Тереса
Уебсайт
Анжелик Бойер в Общомедия

Анжелик Моник Полет Боайе Русо (на френски: Angélique Monique Paulette Boyer Rousseau), известна още като Анжелик Бойер (на испански: Angelique Boyer) е мексиканска актриса и певица от френски произход. Родена е в град Сен Клод, Жура, Франция на 4 юли 1988 г.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Родена е в комуната „Сен Клод“ във Франция. Там преминават първите години от живота ѝ. През 1990 г. тя и семейството ѝ се установяват в Мексико.

Като петгодишна започва кариера на модел. На осем години получава възможността да влезе в детския отдел на „Център за образоване на актьори“ (CEA). Завършва школата на 11 години.

Става част от поп-групата „Rabanitos Verdes“. След това на 14-годишна възраст отново влиза в „СЕА“. Две години по-късно участва за прослушване за теленовелата „Непокорните“ и участва в три сезона. Участва в новелата „Непокорно сърце“, а след това получава първата си главна роля в теленовелата „Тереса“. През последните години става една от най-търсените актриси в мексиканската телевизия.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

Актрисата има кратка връзка с актьора Себастиан Сурита, с когото си партнира в теленовелата „Непокорно сърце“. От 2011 г. Анжелик има връзка с продуцента Хосе „Ел Гуеро“ Кастро, с когото се запознава по времето когато протагонизира теленовелата „Тереса“ и който е с 25 години по-възрастен от нея. Връзката им приключва през март 2014 г.[1]. През септември 2014 г. актрисата започва връзка с колегата си Себастиан Рули, с който играе в теленовелите „Тереса“ и „Това, което животът ми открадна“. Двамата потвърждават лично отношенията си в профилите си в социалната мрежа Туитър.[2]

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]