Антонио Милошоски

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Антонио Милошоски
политик
Антонио Милошоски 
Роден: 29 януари 1976 г. (39 г.)

Антонио Милошоски (на македонска литературна норма: Антонио Милошоски) е политик от партията ВМРО-ДПМНЕ, Република Македония, министър на външните работи в първото и второто правителство на Никола Груевски. Роден е на 29 януари 1976 г. в Тетово. Член е на Изпълнителния комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

Образование[редактиране | редактиране на кода]

Милошоски завършва средното си образование през 1994 г. в гимназията „М.Милевски” в Кичево. През 1999 г. завършва Юридическия факултет в Скопския университет. През 2002 г. завършва магистратура по евроинтеграция при Университета „Фридрих Вилхелм“ в Бон, Германия. От април 2005 до август 2006 година работи като научен сътрудник към Института за политически науки при Университета „Герхард Меркатор“ в Дуисбург, Германия, където става доктор на политичките науки.[1].

Милошоски е женен. Говори английски и немски език.

Професионален път[редактиране | редактиране на кода]

През 1999 и 2000 г. Милошоски е шеф на Кабинета на заместник-председателя на Правителството на Република Македония, а в периода май 2000 - септември 2001 г. говорител на правителството. От 1997-98 година е и подпредседател на Съюза на младите сили на ВМРО-ДПМНЕ. За известен период е колумнист в „Дневник“ и „Утрински весник“. Участва в множество обучения организирани от международни образователни институции. Основател е на гражданското сдружение Младежки евроатлантически форум със седалище в Скопие.

Галерия[редактиране | редактиране на кода]

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

  1. Официален сайт на Правителството на Република Македония
Илинка Митрева министър на външните работи (26 август 2006 – 14 юли 2011) Никола Попоски
Портал
Портал „Македония“ съдържа още много статии, свързани с историко-географската област.
Можете да се включите към Уикипроект „Македония“.