Беседа:Катинско клане

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Текстът за патолога Марков не отговаря на източника, който е даден! Текстът на статията твърди, че Марков е осъден на смърт от Народния съд, а източникът посочва, че е помилван, тъй като след войната свидетелства в полза на съветската версия ... Други източници посочват, че човекът е живял някъде докъм 1967г.

Наистина, би трябвало статията да се преименува в "Катински разстрели"!


Заглавието е неуместно! Застреляни са били, вързани с бодлива тел.


Катински разстрел, Катински масови убийства... (ИнжИнера 15:50, 24 ное 2004 (UTC))

Доколкото си спомням, българският лекар д-р Марков (ако не се лъжа) е бил съден от Народния съд, но не е разстрелян. --Vladko 15:01, 26 октомври 2006 (UTC)[отговор]

Това какво общо има?
Вероятно заглавието е преведено от английски - Katin massacre. На български съм го чувал като "Разстрели в Катинската гора", но не си спомням как беше в учебника ми по история... --82.103.112.60 16:20, 26 октомври 2006 (UTC)[отговор]
Напълно съм съгласен с първото изказване и това преди мен! Клане е неуместно и въвлича убиване по особено жесток начин, каквото разстрелването не е. Статията трябва да се премести като Катински разстрел --Bogorm 11:39, 15 май 2006 (ЕЕT)
Още едно предложение за заглавието: Масово убийство в Катин.--Ket (беседа) 09:00, 19 септември 2012 (UTC)[отговор]

Фалшиви документи! Съветската вина за разстрелите е историческа фалшификация.[редактиране на кода]

Документите от "Пакет 1", които се считат за доказателство за извършването на разстрелите от НКВД, са фалшифи. Това може да се види както на копието прикачено към тази статия, така и от копията публикувани на сайта на Руския федерален архив по заповед на Медведев http://rusarchives.ru/publication/katyn/spisok.shtml . Например, при внимателно вглеждане се вижда, че буквата "С" на подписа на Сталин е повтаряна. При малко обработка с контраста и цветовете се вижда, че и "т" е повтаряна. Но това е малък проблем. Далеч по-необяснимо е как документ с висша степен на секретност пътува 6 години между КГБ и ЦК на КПСС и достига ЦК когато нито подателят, нито получателят (Хрушчов) са на заеманите при посаването длъжности! Фалшификацията е изключително груба! Има несъответствия на входящи и изходящи номера, фактологически неточности, стари бланки, неподписани, т.е. нечетени от никого преписки и т.н. Знае се кога е направена фалшификацията и дори е известен кръгът хора замесени в нея. Подробности тук http://antipropaganda.comxa.com/Katin.html . Необходимоста основните доказателсвени документи да бъдат фалшифицирани поставя цялата схема за катинските разстрели под съмнение. Освен това има и маса други доказателства в полза на тезата, че разстрелите са извършени от германците. Погледнете само двете книги на Юрий Мухин, които се цитират под статията! Защо въобще се цитират, когато тезата им дори не е упомената в статията! --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 195.96.247.10 (беседа • приноси)

Пълна глупост!--Чигот (беседа) 19:51, 13 февруари 2014 (UTC)[отговор]