Беседа:Лом

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Още Иван Вазов е нарекъл циганите по този начин - [1]. Защо трябва да променяме (поне) вековната традиция в името на циганите? Може ли някой да ми посочи логична причина, поради която един народ да бъде преименуван? Не мислите ли, че след 20-30 години пак ще има такива рокади, защото пак ще има изрази като "лъжеш като циганин", "дърт циганин" и т.н., само че вместо циганин хората ще употребяват "ром". И сигурно тогава някой ще предложи да не ги наричаме по никакъв начин, за да не ги обидим случайно. --Webkid 16:00, 6 сеп 2004 (UTC)

Прав си. Иначе трябва да наричаме финландците суоми, грузинците картвели, китайците може би хан, и т.н. --Спас Колев 16:06, 6 сеп 2004 (UTC)
На мен не ми пречи, както и да се наричат, но понеже на друго място се промени вековната традиция в името на езичниците, та за това аз си помислих, че трябва да направя същото в името на циганите. Но очвидно че има двоен стандарт - за едни може, за други - не. Д.С.Стоянов 17:09, 6 сеп 2004 сл.Хр.

Снимката "част от града през нощта"[редактиране на кода]

Колеги... моля ви се, погледнете каква снимка е сложена :D От бая време не съм се смял така, докато разглеждам уикито. Тва определено е за hall of fame. Sovellis 20:21, 21 октомври 2009 (UTC)[отговор]

Мда, и мен ме разсмя. Но други май няма да имат този шанс, понеже я изтрих и от Общомедия. :) Спири 09:24, 22 октомври 2009 (UTC)[отговор]

„. . . римляните нарекли крепостта и града Алмус, откъдето идва името на днешния град и река Лом.“

Не се разбира как от Алмус идва днешното име на реката и града, което е Лом.

„ . . . Предполага се, че турското селище е основано в 1695 г. от . . .“

Кое/къде е това турско селище, в Лом или в околията? Не е ясна връзката.--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 75.182.125.77 (беседа • приноси) 17:48, 10 юли 2010.