Беседа:Пеницилин

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Статията Пеницилин е част от един или повече проекти:
Оценка Важност Проект
Статия от клас B Клас B Липсваща статия Малка 1000 статии: подобряване на 1000 основни статии с универсална значимост.

Независимо от Флеминг, в СССР пеницилинът е открит от съветската микробиоложка Зинаида Ермолева и използван за нуждите на съветската армия по време на Втората световна война.[редактиране на кода]

Въпросната госпожа НИКЪДЕ и в никой източник не е цитирана като "откривател" на каквото и да било! Тя обаче е част от ЕКИП учени, който се занимават с излолирането и процеса на производство на въпросното лекарство на територията на СССР по време на войната!

Процес на производство, който е ИДЕНТИЧЕН във всички други държави активно включени във военните действия по това време, включително: САЩ, Япония, Великобритания, Австралия, Канада и т.н.

ВСИЧКИ тези дръжави (включително СССР) използват един и същи метод за производство публикуван (ПУБЛИЧНО!) години по-рано в английското списание The Lancet от съвсем различна група учени, които също не твърдят да са "откриватели" НА НИЩО!

Чисто физически няма как въпросната госпожа да а открила каквото и да било през 1942, тъй като лекарство по това време ВЕЧЕ се произвежда и от всички други основни участници във войната!

Флеминг остава ЕДИНСТВЕНИЯ учен, който реално се води ОТКРИВАТЕЛ на лекарството. Всички останали след него работят за доусъвършенстване на метода за масово производство!

Моля не пишете умишлено заблуждаваща информация, която няма нищо общо с действителността!

Въпросният потребител можа да заповяда и да си редактира ЦЯЛАТА статия за този съветски учен, така че тя да отговаря на стандартите на Уикипедия. 77.70.112.98 21:36, 30 март 2023 (UTC)[отговор]