Беседа:Стив Джобс

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Стив или Стийв[редактиране на кода]

На места е Стив, на други Стийв- в тази статия именно. Запазих както са написани, но кое в крайна сметка трябва да използваме? --PrinceYuki 12:40, 6 януари 2006 (UTC)[отговор]

В момента статията е Стив Джобс, така че е редно да се ориентираме съдържанието по заглавието. Освен това и на мен Стив (Стивън) ми се струва по-разпространено от Стийв (Стийвън). --Webkid
Според речника "Българска транскрипция на английските имена" ,изд. НП, 1982 г. и двете форми Стив и Стийв са приети като дублетни, т.е. правилни за употреба в България.--Предният неподписан коментар е направен от Прон (беседа • приноси) .

Относно третия абзац отдолу нагоре: „Интересен факт е, че”

Ако прочетете внимателно източниците си, ще разберете, че той получава много по-голямо вънаграждение, но то е обвързано с някои показатели като продажби например. 1 (един) долар е фиксираното му възнаграждение. Прочее, начинът по който се определя сумата на възнаграждението на С. Джобс (което е в напълно нормални размери), не представлява интерес за читателя, още повече, че така публикуваният абзац го заблуждава, че С. Джобс получава само 1 долар от „Епъл“.

Препоръчвам Ви да изтриете този абзац, тъй като той е подвеждащ и на негово място евентуално да сложите следното:

„iPhone (Ай Фоун) е устройство, което предстои да излезе на американския пазар през юни 2007, а по-късно и в Европа. Представлява мобилен телефон, чиито функции се допълват от множество други екстри: мултимедиен плейър, камера+видео, възможност за връзка с интернет и др. Дизайнът напомня този на Ай Под. Устройството разполага с виртуална клавиатура, използваема посредством тактилен екран. (източник: англоезичното издание на уикипедия) --Коментар на анонимен потребител с адрес 81.252.32.5 (Беседа • приноси).