Беседа:Теория на относителността

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Преработка от 24 юни 2008[редактиране на кода]

Направих цялостна редакция на статията, засега като превод от английската Уикипедия, тъй като съдържанието никак не приличаше на статия - явно е било copy/paste от друг източник. Има още много какво да се желае по темата, но смятам, че така е по-добре. --Предният неподписан коментар е направен от SilverSB (беседа • приноси) .


добра статия. само дето е малко кратичка - по- къса от списъкът на езиците , вляво . друго, което може да се каже е, че материалът е представен малко мъгливо . препратките !! те просто не съществуват - как някой да разбере що е то "инерциални отправни системи", "пространство-време", "лоренцови трансформации" ?? може да си помисли, че си ги измисляте.

Ами просто - отивате и отваряте първия учебник по физика и си ги изяснявате. Има статия отправна система, а тези, които липсват, можете да създадете. --Радостина 14:26, 2 декември 2008 (UTC)[отговор]


Дори и първият човек знае какво е инерциална система , лоренцови трансформации или пък пространство на Минковски . Въпросът е , че айнщайн не ги е разбирал.

Смехории, сигурно 1% от хората знаят какво е това.--Радостина 17:12, 2 декември 2008 (UTC)[отговор]


Конкретно Адам може да не е знаел за тяхното наименование ( по обясними причини ) , но поне е имал усет за тези неща , какъвто липсва у...Първият човек не би се затруднил да определи две системи като отправни , знаейки каква е абсольутната скорост между тях , без да си играе да изчислява абсурдната "относителна" скорост . айнщайн не е ходил войник и де е залягал под снарядите на първата световна война . Вместо това той се крие в по-миролйубиви страни ,като швейцария, и сйурпризира обществото с още по-нелепи от самата война "теории". Питам "може ли да се изчислява относителна скорост между два обекта , ако не съществува абсолйутна такава (изхойдайки от факта , че отправните системи също както и светлината "имат право" на някаква "скорост на движение")'. "простата галилеева и нйутонова физика "признава" това право на инерциалните системи .ние също рябва да гопризнаем щом като виждаме, че телата "все пак се движат" . коли летят, камъни хвърчат и т.н. това и т. адам е виждал .Не би се затруднил и с разбирането на опита на майкълсън: светлината се движи с постоянна скоррост в условията на земната гравитация . Какво трудно има за разбиране ?? Но въпросът е как ще се интерпретира този факт !! Мисля , че с избора си да "използва" трансформациите на лоренц , евреинът допуска една нелепа грешка и затова и адам би се зачудил на последвалите "умотворения" . искам да кажа , че всеки прилича ( генетично ) на рода ,от който произхожда . в това отношение и теорията на относителността на евреина не прави изклйучение - тя е сбъркана генетично в зародиш . все пак знаете, че генетиката "допуска" и някои различия от "корена. така, че не се учудвайте ако се е пръкнало и нещо здраво в "теоориите" за относителността 84.54.130.165 14:40, 3 декември 2008 (UTC)nones[отговор]