Беседа:MD5

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Последните редакции[редактиране на кода]

Последните редакции на статията са вкарали в нея напълно отровени глупости. Например, най-голямата е в раздела Приложения - MD5 се бил използвал за сега (за кога?) само за чексуми?!?
MD5 хеширащият алгоритъм в момента е най-използваната хешираща функция в света, намираща приложения под един или друг вид (например с или без salt) в почти всяка CMS, която съществува, дори във всяка една проста логин система на PHP, тъй като все още е най-лесният начин да се криптира информация, въпреки изтъкнатите вече известни негови недостатъци, предразполагащи към атака.
Де да беше само това... пълно е. Сигурност - давани са някакви твърдения без източници за това на какъв хардуер за какво време се краквали хешове, някакви външни препратки за типовете атаки към англоезичната Уикипедия, въобще - пълен ужас. Ясно е, че е копирано и превеждано отнякъде, без дори да се гледа какво се копира.

Ако някой редактор има желание да ми помогне да изчистим статията от тези недоразумения, нека заповяда да се присъедини към мен, защото аз сам едва ли ще мога тактично и без да наруша вида на статията да премахна всички простотии от нея.
-- Userings (беседа) 19:20, 2 ноември 2013 (UTC)[отговор]