Бет Харт

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Бет Харт
Beth Hart
Сан Диего, Инди Мюзик Фест, 20 март 2008
Сан Диего, Инди Мюзик Фест, 20 март 2008

Родена
24 януари 1972 г. (52 г.)
Активен периодот 1993 г.
Семейство

Уебсайтbethhart.com
Бет Харт в Общомедия

Бет Харт (на английски: Beth Hart) е американска певица и авторка на песни, произхождаща от Лос Анджелис, Калифорния.

Тя изгрява на хоризонта със сингъла LA Song (Out of This Town), попълнение от втория ѝ албум Screamin' for My Supper. Сингълът става хит номер едно в Нова Зеландия, и достига Топ 5 на американската класация „Възрастна и съвременна музика“, както и номер 7 във „Топ 40 Възрастна музика“ на Билборд. Песента е пусната в 17-и епизод на 10-ия и последен сезон на Бевърли Хилс 90210.

Освен това тя предоставя музиката в крайната сцена на последния епизод на Калифорникейшън, шести сезон, с My California. В следващите си творби, Seesaw и Live In Amsterdam, тя се комбинира с Джо Бонамаса, и достига първа позиция в класацията на Билборд за блус албуми, както и албума Don't Explain от Бет Харт и Джо Бонамаса. Албумът Seesaw достига 8-а позиция в класацията на Билборд за Топ независими албуми.

Освен това има два номер едно сингъла в Дания с As Good As It Gets и Learning To Live, както и платинено сертифициран албум с Leave The Light On. Първият албум с Бонамаса, Don't Explain, става златен в Нидерландия.

През 2014 г. е номинирана за Грами за албума Seesaw и е номинирана за Наградата за блус музика в категорията „Най-добри съвременни блус изпълнители – жени“.

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Beth Hart в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​