Генератор Рекс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Генератор Рекс
Generator Rex
ФорматАнимация
Създател(и)Man of Action
АктьориДарил Сабара
Трой Бейкър
Грей Делайл
Джон Димаджо
Уоли Кърт
Фред Савидж
Джей Кей Симънс
Хиндън Уолч
Фреди Родригес
Тара Сандс
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони3
Епизоди60 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене23 минути
Разпространение
ТВ каналCartoon Network
Картина1080i HDTV
ЗвукStereo
Излъчване23 април 2010 г. – 3 януари 2013 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Генератор Рекс“ (на английски: Generator Rex) е американски анимационен сериал. Излъчването му е от 23 април 2010 г. до 3 януари 2013 г.

„Генератор Рекс“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът започва да се излъчва от 18 февруари 2011 г. със синхронен дублаж на български, всеки петък от 19:30. по Cartoon Network. Дублажът е на студио „Доли“. В дублажа участват артистите Гергана Стоянова, Лина Шишкова, Надя Полякова, Живка Донева, Ася Рачева, Ирина Маринова, Стефан Сърчаджиев-Съра, Георги Стоянов, Явор Караиванов, Тодор Георгиев, Иван Петков, Цветан Ватев, Петър Бонев, Кирил Бояджиев, Христо Димитров, Иван Велчев, Ненчо Балабанов, Стоян Цветков и Петър Чернев.

История[редактиране | редактиране на кода]

Пет години преди началото на историята в сериала масивна експлозия освобождава високи концентрации на нанити в атмосферата, заразявайки почти всяко живо същество на Земята. Тези нанити може произволно да се активират вътре в своя носител, превръщайки го в мутант – чудовище, известно като Ево. Въпреки че някои Евоси запазват човешкото си ниво на интелигентност, повечето подивяват и започват да сеят разруха и унищожение край себе си. Но съществува международна организация, известна като Провидънс, която води битка срещу заплахата от Евосите. Главният герой, 15-годишният Рекс Салазар, също е Ево и е най-силното оръжие на Провидънс. За разлика от всички останали той може да контролира нанитите в организма си и да им нарежда как да му служат, без да го превръщат в чудовище. Той пътува по целия свят, за да се бори с чудовищни Евоси, да спаси земята и да възстанови нормалния начин на живот.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

Главни герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Рекс Салазар – тийнейджър, който притежава способността да контролира своите нанити и да превръща тялото си в различни машини. По този начин се бори с чудовищата Евоси, които застрашават света. Типично за всеки тийнейджър той често се опитва да избяга от отговорност и не се подчинява на заповедите, дадени му от екипа на Провидънс. Основен проблем за Рекс е това, че не си спомня нищо от своето минало. В сериите първоначално миналото му е забулено в тайна, но бавно се разкрива с всеки следващ епизод. В оригинал се озвучава от Дарил Сабара, а в българския дублаж от Христо Димитров.
  • Агент Шест – агент на Провидънс и нещо като бавачка на Рекс. Винаги спазва заповедите, които са му дадени. Шест е специалист в няколко форми на бойните изкуства и отлично владее една двойка сгъваеми мечове катана, които могат да режат през повечето материали с лекота. В оригинал се озвучава от Уоли Кърт, а в българския дублаж от Георги Стоянов.
  • Бобо Хаха – маймуна, която може да говори и доста прилича на пират. Той е приятел на Рекс и често двамата се забавляват заедно. В оригинал се озвучава от Джон Димаджо, а в българския дублаж от Стефан Сърчаджиев-Съра.
  • Д-р Ребека Холидей – доктор и приятелка на Рекс. Рекс е влюбен в нея, но тя не му отвръща на чувства. Малката ѝ сестра е заразена с нанити, но в 15-и епизод от втори сезон е изцяло излекувана. През втори сезон Холидей и Агент Шест стават двойка. В оригинал се озвучава от Грей ДеЛайл, а в българския дублаж от Гергана Стоянова.
  • Ноа Никсън – обикновено момче, приятел на Рекс. Двамата често играят баскетбол или тенис на маса и така Рекс разпуска от изтощителните битки с Евосите и се чувства като нормален тийнейджър. В оригинал се озвучава от Фред Савидж, а в българския дублаж от Иван Велчев.

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Вижте: Списък с епизоди на Генератор Рекс

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]