Гласът на разума

от Уикипедия, свободната енциклопедия
The Voice of Reason
Гласът на Разума
АвторАйн Ранд, Леонард Пейкоф, Питър Шварц
Първо издание1989 г.
САЩ
ИздателствоNew American Library
Оригинален езиканглийски
Жанрфилософия
Видсборник

Гласът на разума“ (на английски: The Voice of Reason) е сборник с есета на Айн Ранд, Ленард Пийкоф и Питър Шварц, под редакцията на Ленард Пийкоф. Публикуван е през 1989 г.

Есетата на Ранд излизат първоначално на различни места, включително в рубриката на нейния вестник и в The Objectivist Newsletter, The Objectivist, The Ayn Rand Letter, и The Objectivist Forum.

Есетата на Ленард Пийкоф се основават на лекциите му във Ford Hall Forum, в Бостън, които той продължава да чете след смъртта на Ранд. Есето на Шварц представлява разширена версия на статия в The Intellectual Activist.

Книгата е пети том в колекцията „Библиотеката на Айн Ранд“, под редакцията на Ленард Пийкоф.

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата The Voice of Reason в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​