Гръмотевичните котки (сериал, 2011)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Гръмотевичните котки
ThunderCats
ЖанрФантазия
Приключенски
ФорматАнимация
Създател(и)Брандън Ийстън
АктьориУил Фридел
Памела Адлон
Дий Брадли Бейкър
Кланси Браун
Кори Бъртън
Еманюел Шрики
Робин Аткин Даунс
Мадлин Хол
Сатоми Короги
Майкъл Маккийн
Матю Мърсър
Иймън Пирочело
Кевин Майкъл Ричардсън
Страна САЩ
 Япония
ЕзикАнглийски
Японски
Сезони1
Епизоди26 (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителен продуцентСам Реджистър
Времетраене21 – 22 минути
Разпространение
ТВ каналCartoon Network
Излъчване29 юни 2011 г. – 16 юли 2012 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Гръмотевичните котки“ (на английски: ThunderCats) е американски и японски анимационен сериал, създаден от Брандън Ийстън, римейк на оригиналния от 80-те години. Анимацията е разработена от Warner Bros. Animation в Studio 4 °C и комбинира елементи на западната анимация с японското аниме. Сериалът е с категория TV-PG-V.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Анимационният сериал се фокусира върху групата от 3 тийнейджъри котки на име Лайън-О, Тигра и Читара, един възрастен котарак на име Пандро и още 2 малки котенца – мъжко и женско на име Лайликит и Лайликат. В епизодите на сериала се разказва как тази група от 6 котки се опитват да оцелеят и търсят отмъщение, след като нейното царство Гръмотевия е разрушено от стария и силен злодей-магьосник Мум-Ра. Също така те търсят и древните артефакти на Гръмотевия. Главата на екипът е Лайън-О, който е трябвало да бъде владетел на царството на Гръмотевичните котки. За да се бори със злото той получава огромна мощ от своя меч – Мечът на Поличбите (мечът на владетеля на Гръмотевичните котки). Тигра е братът на Лайън-О, който го мисли за недостоен владетел на Гръмотевичните котки, недостоен собственик на Мечът на Поличбите. Най-накрая Тигра предава Лайън-О, в най-трудния момент за него.

Край на разкриващата сюжета част.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Лайън-О – от Светът на Гръмотевичните котки е безстрашният владетел, който е готов да скочи в най-пагубната битка, дори отборът да я губи. Той притежава Мечът на Поличбите, най-силният в 3-тата земя. След разрушаването на Гръмотевичните котки той, заедно с отбора си се бори за справедливост и оцеляване. Озвучава се от Уил Фридел.
  • Тигра – по-възрастният брат на Лайън-О. Тигра може да бъде добър в много неща, но винаги е твърдял, че по-малкия му брат е недостоен за короната на Гръмотевичните котки. В битка той използва своя камшик, за да бъде невидим и умее да борави със стрели. Озвучава се от Матю Мърсър.
  • Читара – момичето в отбора. Тренирана от пазителят Джага в падналото царство на Гръмотевичните котки, тя е мощна магьосница, безценна на екипа си с уменията си. Също така е най-бързата в Тъндера и е експерт в много видове битки. Озвучава се от Еманюел Крики.
  • Пандро – най-страхотният генерал в Тундера. Той кара великолепният „Тъндъртанк“ в битките и е доста полезен, но е и страхотен борец с неговата сила и умения. Озвучава се от Кевин Майкъл Ричардсън.
  • Лайликит и Лайликат – двете малки котенца, които помагат на Лайън-О и на другите в епичните им битки. За своята малка възраст те са толкова хитри и находчиви, че понякога играят ключова роля в оцеляването на отбора. Озвучават се от Мадлийн Хол и Иймън Пиручело.
  • Мум-Ра – самата същност на злото. Той е мощен магьосник с огромна армия от слуги. Всички, които му се изпречат на пътя на търсенето на древните артефакти ги очаква смърт. Озвучава се от Робин Аткин Даунс.

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Вижте: Списък с епизоди на Гръмотевичните котки

„Гръмотевичните котки“ в България[редактиране | редактиране на кода]

През началото 2012 г. „Гръмотевичните котки“ се излъчва премиерно по Cartoon Network с повторения, а след свършването на премиерите започват повторни повторения. От 6 септември 2012 г. всеки четвъртък от 18:30 започват премиери на нови епизоди. Дублажът е на студио Александра Аудио.

ПреводачЙоанна Йорданова
Режисьор на дублажаПетър Върбанов
ТонрежисьорПетър Костов
Озвучаващи артистиЯна Огнянова
Ася Братанова
Таня Етимова
Елена Бойчева
Иван Петков
Цветан Ватев
Светломир Радев
Георги Тодоров
Веселин Калановски
Николай Пърлев
Георги Иванов
Иван Велчев
Христо Бонин
Петър Върбанов
Анатолий Божинов
Петър Калчев
Стоян Цветков
Петър Бонев

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]