Давид Чокаро

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Давид Чокаро
Роден
5 април 1980 г.  (на 44 г.)
Активност2004–
Брачен партньорКаролина Лаурсен
Деца(2) Алегра и Бригита
Значими ролиБенхамин Моранде
(Някой те наблюдава)
Диего Меркадер/Мартин Мендес
(Лицето на отмъщението)
УебсайтDavid Chocarro

Давид Чокаро (на испански: David Chocarro) е аржентински актьор, модел и бивш бейзболен играч роден на 5 април 1980 г. в Буенос Айрес, Аржентина. Познат е в България с ролята си в теленовелата „Някой те наблюдава“ като Бенхамин Моранде.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Благодарение на таланта си, той влиза в мексиканския пазар за теленовели като част от актьорския състав на „Успелите Перес (Los Exitosos Perez)“. В него Давид играе женкар на име Начо, където има привилегията да си партнира с големи актьори като Вероника Кастро, Рохелио Гуера, Хайме Камил и Лудвика Палета.

Той също така е лице на мащабна мултинационална реклама, както и професионален играч по бейзбол в страната му, нещо рядко срещано в Аржентина.

Давид Чокаро работи в тясно сътрудничество с Телемундо, от 2010 г., в производството на теленовелата Някой те наблюдава. Там той играе като Бенхамин Моранде, който е лекар и заедно с група негови колеги е преследван от сериен убиец. В тази продукция има възможност да се прочуе като международен актьор покрай влиянието на големи актьори в този бранш като Дана Гарсия, Кристиан Мейер и Карла Монрой [1].

През 2011 г. той играе в Съседската къща с двойната роля на Адолфо и Леонардо Акоста, която е една история за всекидневния живот, както и тайни и изненади между две семейства, които на пръв поглед имат един нормален живот. Тази продукция е с участието на големи актьори като Габриел Порас, Мигел Варони, Марица Родригес, Химена Дуке, Катрин Сиачоке и Даниел Луго.

През 2012 г. участва и в Лицето на отмъщението в ролята на Мартин Мендес, където главните действащи лица са актьори като Елизабет Гутиерес, Марица Родригес, Саул Лисасо, Марлене Фавела, Синтия Олавария и Хосе Гилермо Кортинес.

През 2014 г. получава главната роля в теленовелата „В друга кожа“ заедно с Мария Елиса Камарго, Ванеса Вийела, Хорхе Луис Пила и Лаура Флорес. Партнира си отново с актрисата Химена Дуке след теленовели, като Някой те наблюдава и Съседската къща, в уебновелата Райско селище отново за Телемундо.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Теленовели[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]