Джон Сина

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Джон Сина
Снимка на Джон Сина
Сценични
имена
Джон Сина (John Cena)
Прототипа (The Prototype)
Мистър Пи (Mr. P.)
Височина 1.85 см
Тегло 114 кг
Роден 23 април 1977 г. (1977-04-23) (37 г.)
Уест Нюбъри, Масачузетс
Дебют 5 Ноември 1999
Джон Сина в Общомедия

Джон Феликс Антъни Сина (роден на 23 Април 1977) е професионален Американски кечист, бодибилдър, рапър и актьор работи за Световната Федерация по Кеч където е настоящия Световен шампион в тежка категория на Федерацията. Той е лицето на Федерацияята от доста дълго време и един от най-великите фигури в Световната Федерация.

Сина започна професионалната си кеч кариера през 1999 с Ултимейт Про Кеч, където е бил УПК Световен шампион. Сина подписа договор с Световната Федерация по Кеч през 2001, дебютира през 2002. До Юни 2014, Сина има 22 титли и е 15 кратен световен шампион, с рекорд от 12 Световни титли в тежка категория на Федерацията и три Световни титли в тежкка категория. Той е бил в главния мач на КечМания 22,23,27,28,29.

Извън кеча, Сина издава първия си рап албум Неможеш да ме Видиш, който дебютира под номер 15 в САЩ Билборд 200. И започна да се снима в филмите Пехотинеца (2006), 12 Рунда (2009) и Легендарен (2010). Сина също е бил в телевизиони шоута.

По-ранен живот[редактиране | edit source]

Сина е роден на 23 Април 1977 в Уест Нелбури Масачусетс, той е вторият по-голям от петима братя Дан, Мат, Стив и Шон. Дядо му Тони Луплен беше баскетболен играч. Баща му е от италиански произход докато майка му е от френски, канадски и английски произход. Сина учи в академията Спринкфилд в Спринкфилд Масачусетс. В колежа той беше в футболния отбор под номер 54 който се използва и в някои от тениските на Сина. След като завърши в Спринкфилд, Сина започна кариера като боди билдър и работеше като шофьор на лимозина в една компания.

Професионална Кеч кариера[редактиране | edit source]

Ултимейт Про Кеч (1999-2001)[редактиране | edit source]

Сина започна да тренира за професионален кечист през 1999г. в Ултимейт Про Кеч. Когато беше поставен на ринга Сина използваше името Прототипа. На 10 Октомври 2000г. когато Сина се биеше като Прототипа, Сина направи своя дебют в дарк мач на Разбиване срещу Майк Ричардсън кадето беше победен. Той получи още един опит на 9 Януари 2001 където победи Аран Агулера. Сина успя да задържи УПК Световна титла за един месец през Април 2000.

Световна Федерация по Кеч[редактиране | edit source]

Дебют (2002-2004)[редактиране | edit source]

Сина прави Ем Ти на Кърт Енгъл през Януари 2005

Сина направи своя дебют като отговори на предизвикателството на Кърт Енгъл на 27 Юни 2002г. мотивиран отт Винц Мъкмеан който беше казал на младите суперзвезди да покажат безкрупулна агресия Сина успя да блокира Енгъл тръшването и захавата на глезена, но загуби заради труден за измукване аматзьорски туш. Сина стана фаворит на феновеете и започна вражда с Крис Джериико като победи Джерико на турнира Отмащение през Октомври, Сина и Били Кидман взеха участие в турнир за Отборните титли Сина и Кидман загубиха в първия кръг. На следващата седмица Сина атакува Кидман и го овини, че заради него загубиха.

Малко след атаката на Кидмън на Хелойн епизод на Разбиване Сина се облича като Ванила Айс и прави рап. На следващата седмица Сина е като нов човек рапър който рапира като излиза използваики логото от 1980г. WWF Сина изполсва Ф като негов символ той беше в отбор с Бика Бюканан по-късно Бюканан беше заменен от Ред Дог докато не беше преместен в Първична Сила през Февруаари. На 8\Февруари Сина се беше бил срещу 22 годишен кечист на име Брайън Даниелсън Сина спечели мача. 10 години по-късно Даниелсън беше знан като Даниел Брайън и спечели титлата на Федерацията от Сина на Лятно Тръшване.

През началото на 2003 Сина искаше титлата на Федерацията и преследваше тогавашния шампион Брок Леснър като опавяше предизвикателсва към него за мач. По време на вруждата Сина измисли нова завършваща хватка Ем Ти за имитира завършващтата хватка на Брок Леснар Еф 5 като първата жертжа на тази хватка стана Рикиши. Сина стана номер 1 претедент срещъ Брок Леснър на турнира Backlash Сина загуби от Леснър. на турнира Отмащение Сина загуби срещу Гробаря. На края на годината Сина отново стана фаворит на феновете отново след като се присъедини към отбора на Кърт Енгъл на турнира Сърваивър

Шампион на Съединените Щати и Шампион на Федерацията (2004-2005)[редактиране | edit source]

Сина като Шампион на Съединените Щати

По-рано през 2004, Сина участва в мача Кралското меле на Кралски Грохот 2004г. Сина издържа до последнитте шестима, но бива елиминират от Грамадата и мача спечелен от Крис Беноа. Елиминацията на Кралското Меле води до вражда с Грамадата в която Сина печели титлата на Съединените Щати от Грамадата на КечМания 20. Сина беше шампион за около четири месеца когато титлата му беше отнета на 8 Юли от Главния Мениджър на Разбиване Кърт Енгъл след като Сина без да иска го удари. Сина си вурна титлата като победи Букър Ти във серия три от пет мача която стигна до турнира Без Милост, само за загуби титлата седмица по-късно от дебютиращия Карлито, дуото започна вражда, в която Сина беше ударен в гърбъ от бодигарда на Карлито Хесус докато бяха на Бостънска арена това докара травма на Сина и го държа месец извън ринга, докато Сина се снимаше в филма Пехотинеца през Ноември Сина се завърна и си върна титлата на Съединените Щати от Карлито и направи нова въртяща се титла.

Сина взе участие в мача Кралско Меле през 2005г. като успява да издържи до последните двама Сина и Батиста паднаха за въжетата по едно и също време Винц Мъкмеан се появи и рестартира мача и Батиста елиминира Сина. На следващия месец Сина победи Кърт Енгъл за да си спечели място в главния мач на КечМания 21, като започна връжда с Шампиона на Федерацията Джей Би Ел и неговия Кабинет в по-рания период на враждата Сина си загуби титката на Съединените Щати от член на Кабинета Орландо Джордън който взриви въртящата титла заедно с Джей Би Ел и да върнат традиционалната титла. Сина победи Джей Би Ел на КечМания 21 и спечели титлата на Федерацията което му даде неговата първа световна титла. Сина си направи въртяща титла, докато Джей Би Ел взе оригиналната и твърдеше, че още е Шампион на Федерацията докато Сина взе оригиналната титла в мач отказвам се на турнира Деня на Страшния Съд.

Сина беше преместен в Първична Сила на 6 Юни, 2005г. като стана първия кечист избран от Главния Мениджър Ерик Бишоф. Сина влезе в връжда с Бишоф, след като отказа да участва във война с ECW Нишоф избра да направи презстоя на Сина в Първична Сила труден и избра Крис Джерико да вземе титлата от Сина като стана избрания то Бишоф, но все пак Сина победи Джерико в мач ти си уволнен. После Сина започна връжда с Кърт Енгъл на турнира Непростимо Сина си задържа титлата като загуби чрез дисквалификация и тушира Енгъл на турнира Сърваивър по-време на враждата Сина използва захвата захвата за предаване STFU за победи в мач торйна заплаха само със предавания на Ноември 28 в Първична Сила

Вражди за титлата на Федерацията и травма (2006-2007)[редактиране | edit source]

Сина се изправя срещу Острието

Сина губи титлата на Федрацията на турнира Револуцията на Нова Года на Остриетоина, но не в мача в Клетката за Елиминация, а от Острието който кешна своя Договор в Куфачето. Три седмици по-късно Сина спечели титлата обратно на турнира Кралски Грохот. След като спечели титлата, Сина започна връжда с Трите Хикса. Сина победи Трите Хикса на КечМания 22 за да си запази титлата на Федерацията. Сина се изправи срещу Роб Ван Дам на турнира One Night Stand в ECW Сина загуби титлата на Федерацията на One Night Stand чрез туш от Ван Дам след намесата на Острието.

Сина праща послание към феновете в Първична Сила

Праз Юли Острието спечели титлата от Ван Дам в мач тройна заплаха в който също участваше и Сина по-рано през годината Острието си запазваше титлата като губеше чрез дисквалификация. Острието представи своя версия на титлата на Федерацията с неговото вуртящо лого. Сина спечели титлата в мач и арена който Острието да избере мач с Маси Стълби и Столове на турнира Непростимо в родния град на Острието Торонто Канада. Сина върна своята версия на титлата на Федерацията на следващата нощ в Първична Сила.

Сина беше поставен в мини връжда с Световния шампион в тежка категория Крал Букър и ECW шампиона Грамадата за да изберат шампион на шампионите на турнира Кибер Неделя феновете гласуваха кой от тримата ще защтитава титлата си Сина беше в връжда с Кевин Федерлайн който не е кечист Федерлайн се беше появил в Първична Сила Джони Нитро и Малина. Федерлайн се появи и на турнира Кибер Неделя и удари сиина с Световната титла и така помогна на Крал Букър да си запази титлата. 2006 завърши с Сина който започна вражда с непобедимия Умага за титлата на Федерацията. 2007 започна завърши с края на връждата му с Кевин Федерлайн. На първата Първична Сила Сина беше туширан от Федерлайн с помоща на Умага. По-късно през вечерта Сина хвана Федерлайн и му направи Ем Ти.

Една нощ след Кралски Грохон отбора на Сина и Шон Майкълс победиха Острието и Ренди Ортън за Световните отборни титли. На 2 Април в Първична Сила след като загуби мач за титлата на Федерацията на КечМания 23, Майкълс се обърна срещу Сина и го елиминира от кралска битка за Отборните титли и така Братята Харди ги спечелиха. За последния месец Сина имаше вражда с Майкълс, Ортън и Острието докато Великия Кали не поиска мач за титлата като нападна и тримата претеденти. За следващите два месеца Сина имаше вражда с Кали като стана първия който го победи чрез предааване на Деня на Страшния Съд и после чрез туш на One Nigh Stand. По-късно през лятото Ренди Ортън беше номер едно претендент за титлата на Федерацията, започваики вражда между тях двамата която води до Лятно Тръшване Ортън направи три Ар Кеи Ота на Сина във мача, но Сина успя да си запази титлата. В реванш на турнира Непростимо Ортън спечели чрез дисквалификация след като Сина не спря да го налага.

В мач г-н Кенеди сина си скъсва мускола докато прави премятане на Кенеди това беше планирана атака от Ренди Ортън

Завръщане и Световен шампион (2008-2010)[редактиране | edit source]

Сина направи неочаквано завръщане като последния учасник в мача Кралско Меле, той спечели мача и традициония шанс за титла на КечМания като последен елиминира Трите Хикса. Сина не можа да издържи до КечМания и използва шанса си срещу Шампиона на Федерацията Ренди Ортън на турнира Без Изход където Сина спечели чрез дисквалификация. На следващата нощ Сина победи Ортън и си върна мястото в маача за титлата на КечМания 24 мача беше станал тройна заплаха в която беше и Трите Хикса и в която Сина беше туширан от Ортън. На турнира Backlash Сина се провали да си върне титлата в мач елиминациона фатална четворка в който също беше туширан от Ортън, а Трите Хикса спечели мача и титлата на Федерацията по време на мача Сина елиминира Джей Би Ел и така започнаха старата връжда от 2005. Сина победи Джей Би Ел на Деня на Страшния Съд и на One Night Stand в мач първа кръв. Джей Би Ел победи Сина в уличен паркинг мач на турнира Великия Американски Сблъсък през Юли.

Сина като един от Световните отборни шампиони

НА 8 Август Сина стана Световен отборен шампион за втори път с Батиста като победиха Коуди Роудс И Тед Дибиаси, на следващата седмица Сина и Батиста загубиха титлите. Батиста победи Сина на турнира Лятно Тръшване малко след като беше наименуван за Световната титла в тежка категория на Си Ем Пънк на турнира Непростимо беше заменен от Рей Мистерио след като вратъ на Сина бее счупен от Батиста.

Сина се завърна на турнира Сърваивър през Ноември като победи Крис Джерико за Световната титла в тежка категория. Двамата продалжиха връждата си до Армагедон където Сина си запази титлата. Сина загуби титлата си на турнира Без Изход от Острието в мач Клетка за Елиминация. Сина имаше шанс да си върне титлата на КечМания 25 в мач тройна заплаха в който беше и Грамадата, Сина спечели мача.

Сина отново си загуби титлата от Острието в мач последен оцелял след като Грамадата се намеси и нправи задушаващо тръшване на Сина през един голям прожектор. Сина започна връжда с Грамадата. Сина победи грамадата на Деня на Страшния Съд и на Екстремни Правила в мач с предавания.

През Юли на турнира Ноща на Шампионите Сина участва в мач торйна заплаха в който също бяха Трите Хикса и Шампиона на Федерацията Ренди Ортън. Сина неуспя да спечели мача. Два месеца след това Сина спечели титлата на Федерацията след като победи Ортън на турнира Breaking Point в мач отказвам се. На турнира Ад в Клетка Сина загуби титлата от Ортън в мач ад в клетка. Три седмици след това на турнира Bragging Rights Сина победи Ортън в 60 минутен мач железзен мяж. Сина успя да си запази титлата срещу Трите Хикса и Шон Майкълс в тройна заплаха на туррнира Сърваивър, но я загуби от Шеймъс на турнира МСС в мач с маси.

Сина си върна титлата на турнира Клетка за Елиминация в мач в клетката за елиминация. Сина задържа титлата за 2 минути след като Г-н Мъкмеан обяви, че Сина ще се бие с Батиста който спечели титлата. Сина победи Батиста на КечМания 26 за да си върне титлата, и я запази на Екстремни Правила в мач последен оцелял и на Отвът Лимит в мач отказвам се.

Връжда с Нексъс (2010-2011)[редактиране | edit source]

На 7 Юни, 2010 по време на главния мач в Първична Сила срещу Си Ем Пънк, Сина беше нападнат от осем бивши кечиста на NXT сезон 1 заедно с Уейд Барет като техен лидер те нападнаха Си Ем Пънк приятелят му Люк Галоус и всички край ринка, но Сина отнесе най-лошото от атаката и беше отнесен с носилка. Тази група по-късно представиха като Нексъс. В мач фатална четворка Сина си загуби титлата от Шеймъс след намесата на Нексъс в мач същто учасваха острието и Ренди Ортън. Сина оново загуби от Шеймъс в мач с стоманена клетка на турнира Договора в Куфарчето след като Нексъс отново се намесиха. Сина сключи саюз с Острието, Крис Джерико, Джон Морисън, Ар Труф, Великия Кали и Брет Харт победиха Нексъс на турнира Лятно Тръшване заедно с помоща на бившия член на Нексъс Даниел Брайън който замести Кали защото имаше травма. Истинския план на Джерико и Острието беше да изкъчът Барет на върха. на края Джерико и Острието бяха победени от Нексъс, Сина попита за промяна и победи Барет и Гейбриъл. Джерико каза, че това е лоша идея защото Барет не се икъчи достатъчно.

Сина бива принуден да чете публично послание докато е в Нексъс

Надяваики се да сложи края на Нексъс, Сина предизвика на мач на турнира Ад в Клетка с условието, че ако Барет победи Сина ще се присъедини към Нексъс. След като Барет победи Сина се присъедени към Нексъс, главния мениджър на Първична Сила накара Сина да следва нарежданията на Барет иначе ще бъде уволнен, Сина и друг член на Нексъс Дейвид Отунга победиха Коуди Роудс и Дрю Макинтайър за Отборните титли на турнира Bragging Rights. по-късно му беше наредено да помогне на Барет да победи Ортън в мач за титла Сина даде победата на Барет чрез дисквалификация. На следващия ден Сина и Отунга загубиха Отборните титли от други членове на Нексъс Хийт Слейтър и Джъстин Гейбрйъл, като Барет нареди на Отунга да легне на ринга и да загуби титлите. На турнира Сърваивър Сина беше съдия на мача за титлата на Федерацията между Уейд Барет и Ренди Ортън. Условието беше, че ако Барет не спечели Сина ще бъде уволнен.

Ортън победи Барет за да си запази титлата, а Сина беше уволнен. На следващия ден в Първична Силаа си взе последно збогом, преди коства титлата на Федерацията на Уейд Барет като се намеси в в реванша с Ренди Ортън. На следващата седмица Сина намадна членовете на Нексъс иказа, че няма да спре докато на повали жзеки един от тях. На 13 Декемвдри Барет върна работата на Сина и ще се бият на МСС в мач с столове. Сина се съюзи с Ренди Ортън и Рей Мистерио за да победят Уейд Барет, Миз и Алберто Дел Рио. На 19 Декември ММС Сина победи Барет в мач с столове.

Сина на Tribute to the Trups през 2010

На 27 Декември Нексъс казаха на Барет, че имат нов лидер и предложиха на Сина да забравят връждата си той не прие. Нексъс атакуваха Сина. Си Ем Пънк който беше нападнал Сина два пъти за една седмица със стол излезе на ринга и обяви официалното си присъединяване към Нексъс. На следващата седмица Уейд Барет се върна в Първична Сила за да прекъсне Си Ем Пънк за обидите кой е лидерат на Нексъс и кой беше виновен за атаката на Сина. Барет беше поставен в тройна заолаха в стоманена клетка за номер едно претендент за титлата на Федерацията. Си Ем Пънк добави условието, че ако Барет загуби ще се махне от групата, но ако спечели ще си остане лидер. Барет загубби заради намесата на Си Ем Пънк.

На 17 Януари Сина се върна и се изправи срещу Си Ем Пънк в мач. по време на мача мъж на име Мейсън Раян нападана Сина. На мача Кралско Меле през 2011, Сина елиминира всички членове на Нексъс и приключи връждата си с тях.

Рекорден Шампион на Федерацията (2011-2013)[редактиране | edit source]

Сина беше в мача Кралско Меле 2011 на турнира и издържа до последните петима преди да бъде елиминиран от Шампиона на Федерацията Миз който не участваше официално в мача. На турнира Клетка за Елиминация, Сина спечели мача за да се изправи срещу Миз на КечМания 27 за титлата на Федерацията.

Скалата и Сина се съгласяват да се бият на КечМания 28

На 21 Февруари, Сина отговори на коментарите на Скалата от по предната седмица, но в рап форма. Същата нощ Сина беше поставен в мач за Отборните титли като негов парньор ще бъде Миз, те победиха Джъстин Гейбриъл и Хийт Слейтър за да станат отборните шампиони. След мача Уейд Барет поиска реванша на Гейбриъл и Слейтър където те си върнаха титлите обратно след като Миз атакува Сина. Сина и Скалата продалжиха връждата си. След седмици на обиди се срешнааха лице в лице. Сина цитира думите на Скалата, че обича Световната Федерация по Кеч, Сина твърдеше, че Скалата изпозва Световната Федерация докато му потръгне кариерата като актюр. След атаката на Миз и Алекс Райли, Сина направи Коригиране на Отношенията на Скалата. На КечМания 27 мача между Сина и Миз завърши с двоино отброяване. Скалата рестартира мача и направи Натиска на Скалата на Сина, така позволи на Миз да си запази титлата. На следващата нощ в Първична Сила е изнервен на Скалата за това, че го прецака в мача за титлата, той се съгласи да се бие срещу Скалата в главния мач на КечМания 28 като го направиха първия мач обявен една година преди събитието. На Екстремни Правила Сина победи Миз и Джон Морисън за да стане ножия Шампион на Федерацията. Сина успя да си запази титлата на Отвът Лимит в мач откавам се срещу Миз и срещу Ар Труф на Capitol Punishment.

След това Сина започна връжда с Си Ем Пънк, който на турнира Договора в Куфарчето щеше да напусне компанията. На Пънк му беше умръзнало от Сина и Скалата и ги нарече смешници. Пънк победи Сина за титлата на Федерацията и така напусна компанията. След като Рей Мистерио беше коронован като новия Шампион на Федерацията, Сина предисвика и победи Мистерио в същата нощ за да стане Шампион на Федерацията за рекордния девети път, само за да бъде прекъснат от Си Ем Пънк който също твърдеше, че е шампион. Пънк отново победи Сина на Лятно Тръшване за безспорна титла. След катто Алберто Дел Рио кешна Договора си в Куфърчето и стана Шампион на Федерацията, Сина стана номер едно предендент и победи Дел Рио на Ноща на Шампионите за да стане Шампион на Федерацията за десети път. Той си загуби титлата отново от Алберто Дел Рио на турнира Ад в Клетка в мач в адската клетка в който също участваше Си Ем Пънк. Сина си загуби и реванша на Отмъщение в мач последен оцелял заради Миз и Ар Труф който се намесиха. След няколко седмици след нападенията на Сина и други служители от Миз и Труф, на Сина му беше позволено да си избере пъртньор за да предисвикат Миз и Ар Труф на Сърваивър. Сина избра Скалата за негов пъртньор, Сина и Скалата трупаха точки за мача си на КечМания като нападаха Страхотната Истина. На турнира Сина и Скалата победиха Миз и Труф, след мача Скалата направи още един Натиск на Скалата на Сина.

На 12 Декември по време на мача си с Марк Хенрй, Сина беше нападнат от завръщащия се Кейн. Сина след това започна връжда с Кейн който не спираше да го напада, и казваше, че е отвратен от логото Бори се Срещу Умразата на тениската на Сина и, че ще трябва да приеме умразата ако иска да победи Скалаа на КечМания. Мача на Сина и Кейн на Кралски Грохот завърши без победител, а после на Клетка за Елиминация Сина победи Кейн в мач с линеика.

Сина и Скалата на КечМания 28

След Клетка за Елиминация Сина и Скалата продалжаваха вербално да се атакуван. В главния мач КечМания 28 Сина се изправи срещу Скалата, този мач беше чакан една година. Сина каза, че това е най-важния мач в живота му и, че победата е неизбежна защото никои няма да запомни второ

място. Мача свърши с Сина който се приготвяше да направи Лакатя на Народа на Скалата, но беше блокиран в Натиск на Скалата за туша.
Брок Леснър леце в лице с Сина след завръщането му

На следващата нощ в Първична Сила, Сина каза, че приема загубата на КечМания и каза, че Склата и най-великия кечист и го покани на ринга да го поздрави, поканата на Сина беше чута, но от завръщащия се Брок Леснаър който нападна Сина и му направи Еф 5. На 29 Април на Екстремни Правила Сина победи Леснър в мач с екстремни правила. На следващата нощ в Първична Сила Сина беше прекъснат от главния мениджър на Първична Сила Джон Лаурнайтис който обяви, че ще му е упонент на Отвът Лимит. Сина загуби от Лаурнайтис след намесата на Грамадата. Лаурнайтис тогава обяви, че на Без Изход Сина ще се бие с Грамадата. Сина спечели мача и направи Коригиране на Отношенията на Лаурнайти през коментаторската маса. Винц Мъкмеан тогава уволни Лаурнайтис.

На Договора в Куфарчето Сина спечели мача със стълби за Договора в Куфарчето, като победи Грамадата, Крис Джерико, Кейн и Миз за да си спечли шанс за титлата на Федерацията. в Първична Сила епизод 1000 кешна куфарчето си срещу Си Ем Пънк и спечели чрез дисквалификация след намесата на Грамадата и така стана първия човек който да кешне куфарчето си и да не спечели титла. Грамадата продължи да налага Сина докато Скалата не го спаси. На следващата седмица мач между Сина и Грамадата за номер едно предендент за титлата на Федерацията свърши без победител заради намесата на Си Ем Пънк. Заради това и двамата влязоха в мача на Лятно Тръшване където Пънк си запази титлата. На Ноща на Шампионите мача между Сина и Пънк свърши без победител. На Сърваивър беше обявено, че Пънк ще се бие срещу Сина и Райбак. Пънк си запази титлата след като тушира Сина за да си запази титлата. Сина продължи връждата си с Долф Зиглър и на 16 Декември МСС загуби от него в мач за Договора в Куфарчето за Световната титла в тежка категория след като Ей Джей се обърна срещу Сина. На следващата нощ Сина се съюзи с Вики Гереро за да се изправят срещу Зиглър и Ей Джей, мача свърши с дисквалификация след като Сина беше нападнат от дебютиращия Големия И Ленкстан. След това Сина победи Зиглър в мач един на един и в мач с стоманена клетка.

На 27 Януари Сина участва в мача Кралско Меле като влезе под номер #19 и го спечели след като елиминира Райбак, така стана четвъртия кечист (след Хълк Хоган, Шон Майкълс и Ледения Стив Остин) който печели Кралско Меле повече от един път. На следващата нощ в Първична Сила Сина обяви, че ще се бие за титлата на Федерацията на КечМания 29, след това беше нападнат от Щит. На следващата седмица Сина си отмъсти на Щит с помоща на Райбак и Шеймъс. Те се биха в мач между шестима на 17 Февруари на Клетка за Елиминация, където Щит победиха. На 25 Февруари Сина победи Си Ем Пънк за да си запази статуса като номер едно предендент за титлата на Федерацията на Скалата. Сина започна отново връждата си с Скалата. На 7 Април КечМания 29 Сина победи Скалата за да спечели единаистата си титла на Федерацията. На следващата нощ в Първична Сила Сина започна връжда с Райбак. На 19 Май Екстремни Правила, Сина си запази титлата на Федерацията срещу Райбак в мач Последен Оцелял който свърши без победител. На 16 Юни Разплата, Сина победи Райбак в мач 3 Краъга на Ада за да си запази титлата на Федерацията. На следващата нощ в Първична Сила, Сина беше нападнат от завръщият се Марк Хенрй. На 15 Юли на турнира Договора в Куфарчето, Сина победи Хенрй чрез предаване. На следващата нощ главния мениджър на Първична Сила Брад Мадокс позволи на Сина да си избере упонент за Лятно Тръшване. По-късно през таи нощ Сина избра Даниел Брайън. На 18 Август на турнира Сина загуби титлата на Федерацията от Брайън, с специален гост рефер Трете Хикса. На следващата нощ в Първична Сила, Сина каза, че ще е извън ринга за от четири до шест месеца заради скъсън трицепс.

Световен шампион в тежка категория на Федерацията (2013-сега)[редактиране | edit source]

На 7 Октомври главния мениджър на Разбиване Вики Гереро обяви, че Сина ще се завърне на Ад в Клетка за да се бие срещу Алберто Дел Рио за Световната тита в тежка категория. Сина победи Дел Рио за да спечели третата си Световна титла в тежка категория. На следващата нощ в Първична Сила, Сина победи Деймиън Сендал в първото си защитаване на титлата след като Сендал нападна Сина и кешна Договора в Куфарчето си. Сина успешно си запази Световната титла в тежка категория срещу Дел Рио на Сърваивър.

На 25 Ноември, Сина искаше да има само един шампион и така Трите Хикса направи мач между Сина и Ортън на турнира МСС за безспорен шампион Сина загуби от Ортън. Стефани Мъкмеан обяви реванш на Кралски Грехот между Сина и Ортън за Световната титла в тежка категория на Федерацията. Ортън победи Сина на Кралския Грохот заради намесата на Семейство Уаят. На следващата нощ в Първична Сила, Сина се съюзи с Шеймъс и Даниел Брайън за да победят Щит чрез дисквалификация заради намесата отново на Семейство Уаят и се класирах в мача Клетка за Елиминация за Световната титла в тежка категория на Федерацията на турнира Клетка за Елиминация 2014. На Клетка за Елиминация Семейство Уаят костваха мача на Сина отново и Ренди Ортън го елиминира.

След Клетка за Елиминация, Брей Уаят прие предизвикателството на Сина за мач на КечМания. На КечМания 30 въпреки намесата на Харпар и Ролан, Сина успя да победи Брей. Връждата продължи и на Екстремни Правила където Брей Уаят победи Сина в мач Стоманена Клетка заради намесата на останалите от Семейство Уаят и демонично дете. Връждата на Сина и Уаят продължи и в мач Последен Оцелял на турнира Разплата където Сина спечели.

В следващата нощ в Първична Сила, Сина се изправи срещу Кейн защото беше прекъснал Стефани Мъкмеан която беше изнервена защото Даниел Брайън не пожела да и даде Световната титла на Федерацията. В мача Сина победи Кейн чрез дисквалификация и беше хвърлен с рамото напред към стълбите след това Сина взе стълбата и я хвърли върху Кейн. На следващата седмица останалото от Щит Дийн Амброулс и Роман Рейнс бяха нападнати от Семейство Уаят след като се опитаха да нападнат Сет Ролинс който им заби нош в гърба, Сина излезе да им помогне и така беше вкаран в главния мач където Щит и Сина победиха.

На 16 Юни на Сина му беше забранено от Началниците да участва в Кралската Битка за място в мача с Стълби за Световната титла в тежка категория на Федерацията, но ще се спечели място ако победи Кейн в мач с Носилки където Сина спечели. На турнира Договора в Куфарчето, Сина хвана 15-стата си световна титла като спечели 12-тата си Световна титла в тежка категория на Федерацията. Сина отново успя да си запази титлата на Бойнополе срещу Роман Рейнс, Ренди Ортън и Кейн.

Титли и Постижения[редактиране | edit source]

Сина като Световен шампион в тежка категория
Сина като Шампион на Федерацията през 2007
 • Шампион на Федерацията/Световен шампион в тежка категория на Федерацията (12 пъти, настоящ)
 • Световен шампион в тежка категория (3 пъти)
 • Шампион на Съединените Щати (3 пъти)
 • Отборен шампион (2 пъти) - с Миз (1) и Дейвид Отунга (1)
 • Световен отборен шампион (2 пъти) - с Батиста (1) и Шон Майкълс (1)
 • Г-н Договора в Куфарчето (2012 - титла на Федерацията)
 • Кралско Меле (2008, 2013)
 • Слами награда за Суперзвезда на годината - 2009, 2010 и 2012
 • Слами награда за Движение на годината (2010) - Праща Батиста през сцената с Коригиране на Отношенията.
 • Слами награда за Промени на годината (2011) - с Скалата
 • Слами награда за Обида на годината (2012) - На Долф Зиглър и Вики Гереро "Вие сте напълно еднакви. Единият от вас обича да яде ядки, а другият взе още не може да намери своите."
 • Слами награда за Целувка на годината (2012) - с Ей Джей Лий
 • Слами награда за Мач на годината (2013) - срещу Скалата на КечМания 29 за титлата на Федерацията

В Кеча[редактиране | edit source]

Сина прави STF на Марк Хенрй
Сина прави Удара с кокалчетата на Долф Зиглър
Сина прави Не ме виждаш на Крис Господаря

Завършващи хватки

 • Коригиране на Отношенията / Ем Ти - 2003-сега
 • Прекъсвач / Прото Бомба / Протоплекс
 • STF / STFU - 2005-сега

Ключови хватки

 • Де Де Те
 • Преса от въжетата
 • Крак брадва булдог от въжетата
 • Падащт лист, понякога от въжетата
 • Лакат в сърцето
 • Удара с кокалчетата
 • Ураган
 • Саблен удар
 • Рибарски суплес
 • Вертикален суплес
 • Поваляне с рамо
 • Булдог с една ръка
 • Бомба
 • Грабнакотрошач - 2002-2005

Прякори

 • Лидерат на Синанацията
 • Шампиона (като шампион)
 • Лицето на Федрацията
 • Доктора по гангстерология

Мениджъри

 • Вений Болин
 • Б-2
 • Ред Дог
 • Г-н Мъкмеан
 • Братя Усо

Интро песни

 • Slam Smack от Р. Харди (27 Юни 2002 - 7 Ноември 2002)
 • Insent Bass Here от DJ Case (14 Ноември 2002 - 13 Февруари 2003)
 • Basic Thuganomics от Джон Сина (27 Март 2003 - 10 Март 2005)
 • The Time is Now от Джон Сина и Трейдмарк (17 Март 2005-сега)

Външни препратки[редактиране | edit source]