Джуит

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Джуит
Jewett
Страна САЩ
ЩатОхайо
Площ1,318 km²
Надм. височина303 m
Население660 души (2017)
Пощенски код43986
Джуит в Общомедия

Джуит (на английски: Jewett), известно още като Феървю, е село в Съединените американски щати, намиращо се в окръг Харисън в щата Охайо.

Има население 660 души (по приблизителна оценка от юли 2017 г.).[1] Селището е. Намира се на Охайски щатски път 9 и Охайски щатски път 151.

Икономика[редактиране | редактиране на кода]

От началото на 1890-те години до 1904 г. в Джуит се намира производителят на трамваи „Джуит Кар Кампъни“, който продава своите машини в редица американски щати, както и в Канада. През 1904 г. компанията се премества в Нюарк в Охайо и излиза от бизнеса през 1919 г.

Култура[редактиране | редактиране на кода]

Джуит е крайната точка на пътеката „Конотън Крийк“, която първоначално е била част от железопътна линия. Цялата пътека е дълга 18,3 km и е павирана.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. ((en)) ((de)) Jewett, www.citypopulation.de
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Jewett, Ohio в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​