Диана Йорданова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Диана Йорданова
български политик
9 ноември 2011 г.
Родена
18 януари 1971 г. (53 г.)
Народен представител в:
XLI НС   XLII НС   XLIII НС   XLIV НС   

Диана Иванова Йорданова е народен представител от парламентарната група на ГЕРБ в XLI народно събрание. Владее английски и руски език.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Диана Йорданова е родена на 18 януари 1971 година в град Бургас, България. Завършва Английска гимназия в Бургас. Завършва висша математика, а второто и образование е „Счетоводство и контрол“. Собственик на счетоводна къща, член на Областно ръководство на ПП ГЕРБ Бургас и общински съветник в ОС Бургас.[1], председател на групата общински съветници от ПП „ГЕРБ“, председател на Комисията по бюджет и финанси.

Парламентарна дейност[редактиране | редактиране на кода]

На 9 ноември 2011 година става член на парламентарната група на ГЕРБ, както и член на Комисията по бюджет и финанси. На 1 декември 2011 година става член на групите за приятелство между България и Белгия, Бразилия, Великобритания, Германия, Испания, Китай, Япония. На 23 март 2012 година е избрана за заместник-председател на Временната анкетна комисия за проучване на причините, довели до повишаване цените на определени групи лекарствени продукти, заплащани със средства от бюджета на НЗОК и/или републиканския бюджет и предлагане на възможни мерки за намаляване на публичните разходи.

Внесени законопроекти[редактиране | редактиране на кода]

Тя е вносител на законопроектите:

  • За допълнение на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България (15 февруари 2012)
  • За изменение и допълнение на Наказателния кодекс (28 март 2012)

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]