Долината на слънцето

от Уикипедия, свободната енциклопедия
„Долината на слънцето“
Dolina sunca
ЖанрТеленовела
Създател(и)Диана Печкай Вукович
РежисураБранко Иванда
Никола Иванда
Даниел Кушан
АктьориАна Виленица
Иван Херцег
Бояна Грегорич Веизович
Роберт Курбаша
Страна Хърватия
ЕзикХърватски
Епизоди210
Продукция
Изпълнителни продуцентиДиана Печкай Вукович
Продуцент(и)Ring Multimedia
Времетраене45 минути
Страница в IMDb

„Долината на слънцето“ (на хърватски: Dolina sunca) е хърватска теленовела, създадена от Диана Печкай Вукович. Режисьор е Бранко Иванда, а асистент-режисьори – Никола Иванда и Даниел Кушан. Сериалът е създаден през 2009 г. Главните персонажи са поверени на Ана Виленица и Иван Херцег.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Долината на слънцето се оказва в малко живописно градче, където ежедневието на героите не винаги е толкова безоблачно. След внезапната смърт на съпруга си, Ева Крал решава да се премести от столицата в уютното Ябланово, където той е държал кантора години наред. Пътуването обаче променя живота ѝ из основи, защото там тя намира неочаквано разкритие. Оказва се, че нейният съпруг е водил двойствен живот и е създал друго семейство, а втората му жена сега отглежда техния петгодишен син.

Въпреки шока от новината в крайна сметка Ева решава да приеме предизвикателството, да купи стара изоставена къща в града, да я ремонтира и да я превърне в собствен хотел, а така тя се надява да забрави болката и да започне живота си отначало.

След нейното пристигане, ежедневието на малкия град е силно променено, а новите отношения ще хвърлят светлина върху отдавна пазени тайни. Един от най-известните хърватски сериали проследява съдбата на хората в една особена обстановка, в която животът им се преплита по различни начини, а те не могат един без друг. Сюжетът събира темите за приятелството и любовта в напрегнати и интересни моменти, които ще създадат усещането за истински трилър.

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът започва излъчване на 2 май 2012 г. по Нова телевизия с дублаж на български език.

Озвучаващи артистиНина Гавазова
Даниела Сладунова
Яница Митева
Силви Стоицов
Здравко Методиев
Светозар Кокаланов
ПреводачиБлажо Николич
Екатерина Манолова
Йорданка Василева
Красимира Гореска
Олга Харизанова
ТонрежисьориДимитър Кукушев
Цветомир Цветков
Венцислав Станков
Стефан Дучев
Режисьор на дублажаКрасимир Куцупаров

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Долина сунца (теленовела)“ в Уикипедия на сръбски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​