Друговремец (сериал)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Другоземец (сериал))
„Друговремец“
Outlander
Жанрдрама
фентъзи
романтичен
Създател(и)Роналд Д. Мур
АктьориКатрина Балф
Сам Хюън
Страна Великобритания
 САЩ
Езиканглийски
шотландски келтски
Сезони7
Епизоди83
Продукция
Продуцент(и)Дейвид Браун
Матю Б. Робъртс
Времетраене55 – 60 мин. на епизод
Разпространение
ТВ каналStarz
Излъчване9 август 2014 г. –
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb
„Друговремец“ в Общомедия

„Друговремец“ (на английски: Outlander) е британско-американски сериал, заснет по мотивите на романа „Друговремец“ на писателката Диана Габалдон[1], стартирал на 9 август 2014 г. по Starz.

Първият сезон има 16 епизода. Пилотният епизод е гледан от 720 000 зрители, след което се покачват и до 2,3 милиона. На 15 август 2014 г. е обявено завръщането на сериала за 2 сезон, който ще съдържа минимум 13 епизода. Третият сезон от 13 епизода се излъчва от септември до декември 2017 г., четвъртият сезон от 13 епизода излиза в ефир от ноември 2018 г. до януари 2019 г. Петият сезон от 12 епизода се излъчва от февруари до май 2020 г. Сериалът е продължен с шести сезон от 12 епизода.

Сюжет на сезон 1[редактиране | редактиране на кода]

Действието в сериала се развива на в две епохи: през 40-те години на XX век и 40-те години на XVIII век. Главната героиня е Клеър Рандал, която е медицинска сестра по време на Втората световна война. Изненадващо пътува във времето до 1743 по време на британско-шотландския конфликт. Шотландците я смятат за английски шпионин и я вземат със себе си като лечителка. В XX век Клеър оставя съпруга си Франк Рандал, с когото е била разделена от войната. В XVIII век съдбата ѝ се преплита с тази на шотландеца Джейми Фрейзър.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

Главни[редактиране | редактиране на кода]

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът първоначално се излъчва по AXN White.

На 13 май 2017 г. започва излъчване по bTV Lady всеки уикенд от 22.30. Ролите се озвучават от Ирина Маринова, Ивет Лазарова, Стефан Сърчаджиев – Съра, Владимир Колев и Радослав Рачев.

Източници[редактиране | редактиране на кода]