Епъл потребителска група

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Апъл потребителска група (на английски: Apple User Group) е група от хора, която използва Apple Inc. устройства и софтуер (Mac Pro, iMac, Mac Book Pro, iPad, iPhone, iPod, MacOS, iLife и др.). Тези групи са обикновено локализирани на дадено място и всяка седмица или всеки месец се провеждат събирания и се дискутират устройствата и софтуера създаден от Apple Inc.

Апъл потребителска група е независима организация, която избира своите лидери, създава и презентира различни теми по време на събиране на групата, провежда специални срещи, има си собствена уеб страница, която позволява на още по-голям кръг от хора да бъдат информирани и да получат помощ. Апъл потребителските групи имат връзка с Apple Inc. Всяка група бива проверена дали отговаря на това, което е изиска от нея и след това бива записана, като съществуваща в сайта на фирмата. Сайта на Apple притежава Group Locator (търсачка на групи), което позволява на хората да намерят дадена Потребителска Група. АПГ могат да бъдат корпорации, училища, университети, он-лайн базирани, професионални организации или софтуерно насочени фирми. Потребителските Групи съществуват от ранните години от създаването на Аpple Inc. (Apple Computers Inc.), когато компютрите са били просто различни части и Групите са се събирали за да се учат как да съединяват всички тези части в едно. Най-ранните потребителски групи са били Апъл Потребителски Групи, които впоследствие стават Макинтош Потребителски Групи след създаването на първия Макинтош през 1984 г. В днешни дни Потребителските Групи се срещат повече под името Апъл Потребителски Групи, поради насочеността на фирмата да прави не само компютри, но и други устройства.

Съществуват само 19 Макинтош Потребителски Групи:

Първата Апъл Потребителска Група в България бе създадена през септември месец 2011 и се намира във Варна. Повече информация за нея можете да намерите в сайта посочен по-долу.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]