Златокосата мишка и трите котки

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Златокосата мишка и трите котки
Goldimouse and the Three Cats
РежисьориФриц Фреленг
ПродуцентиДжон Уилям Бъртън
СценаристиМайкъл Малтезе
МузикаМилт Франклин
МонтажТрег Браун
РазпространителУорнър Брос
Жанранимация
семеен
късометражен
Премиера1959
Времетраене6 минути
Страна САЩ
Езиканглийски
Цветностцветен
Външни препратки
IMDb Allmovie

„Златокосата мишка и трите котки“ (на английски: Goldimouse and the Three Cats) е американски анимационен филм от 1959 година на режисьора Фриц Фреленг, част от поредицата „Шантави рисунки“.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

В една горска къщичка живеят три котки- Силвестър (татко котарак), мисис Силвестър (мама котка) и Силвестър Младши (бебе коте). Една вечер те сядат да вечерят и Силвестър се оплаква, че кашата му е прекалено гореща. Мисис Силвестър установява, че нейната е прекалено студена, а Силвестър Младши се чуди защо им се налага да ядат каша, а не се хранят с мишки като нормалните котки. Силвестър предлага да отидат на разходка в гората докато му изстине кашата.

Междувременно, докато те са в гората, малка златокоса мишка се промъква в дома им през вратичка в стената, открива кашата и си похапва и от трите купички. След това и се приспива и започва да изпробва леглата, докато установява, че това на Силвестър Младши и е точно по мярка, където и заспива.

По-късно семейство Силвестър се връщат от разходката си в гората и откриват безобразията, причинени от неканения гост. Докато тича през къщата, крещейки, че някой му е изял кашата, Силвестър Младши открива нашественика, който блажено спи в креватчето му. Това е мишка. От крясъците му златокосата мишка се събужда и избягва през вратичката в дупката си.

Силвестър се опитва да измъкне мишката от дупката и, но каквито и прийоми да измисля, претърпява крах. Чашата на търпението му прелива когато след като използва за постигането на целта си експлозиви, се появява на прага на къщата в окаяно състояние, което предизвиква смеха на сина му. Той му нахлупва купичка с каша на главата.

В ролите[редактиране | редактиране на кода]

Персонажите във филма са озвучени с гласовете на:

  • Мел Бланк като Силвестър и Силвестър Младши
  • Джун Форей като Мисис Силвестър, златокосата мишка и разказвача

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Goldimouse and the Three Cats в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​