Камериерка в Манхатън

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Камериерка в Манхатън
Maid in Manhattan
ЖанрТеленовела
Романтичен
Драма
Създател(и)Луис Зелкович
СценарийЛуис Зелкович
Летисия Лопес
Дженис Перес
Хосе Риос
РежисураНиколас ди Бласи
Хайме Сегура
АктьориЛитци
Еухенио Силер
Ванеса Вийела
Хорхе Едуардо Гарсия
Начална мелодияAmor sin final на Литци и Еухенио Силер
Страна САЩ
Езикиспански
Епизоди167
Продукция
Изпълнителен продуцентАурелио Валкарсел Карол
Продуцент(и)Мариана Искандарани
Вероника Пимщейн
Времетраене42–48 мин. (еп.1–158)
21–25 мин. (еп.159–167)
Разпространение
ТВ каналTelemundo
КартинаHDTV
1080i
ЗвукСтерео
Излъчване29 ноември 2011–
23 юли 2012
Хронология
Сърцето ми настоява
Диамантената роза
Свързани продукцииКамериерка в Манхатън
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

Камериерка в Манхатън (на английски: Maid in Manhattan) е испаноезична теленовела от 2011 г. на компаниите Телемундо, Revolution Television и Sony Pictures Television. Базирана е на филмът „Камериерка в Манхатън“ с участието на Дженифър Лопес. Главните роли са поверени на Литци, Еухенио Силер, Ванеса Вийела и Хорхе Едуардо Гарсия. Снимките са правени в Маями, Лос Анджелис, Ню Йорк и Мексико. Теленовелата се излъчва в периода от 29 ноември, 2011 г. до 23 юли, 2011 г. по канал Телемундо.

История[редактиране | редактиране на кода]

Мариса Лухан (Литци) е управителка на малък хотел в Мичоакан, Мексико. Там, с много усилия и работата ѝ в хотела, тя успява да отгледа своя 10-годишен син Лало (Хорхе Едуардо Гарсия), плод на любовта ѝ с Виктор (Пауло Кеведо), едно от момчетата в селото. Но след като връзката ѝ с него е неуспешна, тя решава да отгледа сина си сама. Въпреки че се справя отлично в ролята на майка и на работното си място, скоро в селото се завръща наркодилърът Мигелито (Котан) със своите хора, готов да си отмъсти на всички, които са му сторили зло. Той купува хотела и скоро ситуацията в селото се превръща в кошмар. Междувременно в селото пристига Виктор, който иска да си върне любовта на Мариса и Лало и ѝ предлага брак. Тъй като Мариса иска да се премести в САЩ за доброто на Лало, тя приема. Така тя ще получи законен статус и отново се изпълва с мечти, че връзката ѝ с Виктор може да потръгне и да бъде както преди. Двамата се преместват в Лос Анджелис, но в деня на сватбата Мариса вижда съпругът си с друга жена, и решава да замине в Ню Йорк. Благодарение на най-добрата ѝ приятелка Белинда (Маите Ембил), тя си намира работа като камериерка в един от най-луксозните хотели в Манхатън и започва живота си на чисто. Там тя намира много нови приятели и успява да спечели доверието и уважението на шефа си Амадор (Хенри Сака), а също така и се отдава възможност да получи повишение в работата. След време, заради объркване причинено от Лало, тя се запознава с младия и красив предприемач Кристобъл Паркър (Еухенио Силер), който приема, че тя е богата жена, а не камериерка в хотела. Така двамата се влюбват силно един в друг. Но съдбата им изпраща известната и богата модна критичка Сара Монтеро (Ванеса Вийела), която няма намерение да се откаже от Кристобъл. Мариса преживява разочарование и си обещава повече никога да не допуска да се влюбва така и да търси стабилен мъж за нея и сина ѝ. От друга страна Кристобъл се чувства измамен от лъжата на Мариса, и решава да се влезе в политиката, след като баща му се разболява. Въпреки всичко, Мариса и Кристобъл постоянно мислят един за друг и откриват, че любовта им е по-силна от всякога. И тогава Лало решава да ги събере на една конференция в хотела където работи Мариса. И въпреки че, тя се среща с Франк Варела (Шалим Ортис), мъж работещ на летище Ла Гуардия, не спира да мечтае за Кристобъл. В същото време се появява и Виктор, който отново иска от Мариса да възобновят връзката си, но тя вече е наясно с чувствата си. И когато Мариса и Кристобъл успяват да бъдат заедно, се появяват хората, които искат да ги разделят, но те не подозират за силата на любовта и как тя един ден ще победи.

Край на разкриващата сюжета част.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

В България[редактиране | редактиране на кода]

Теленовелата се излъчва от 6 януари, 2014 г. по румънския канал „Diva Universal“ всеки делничен ден от 16:00 часа със субтитри на български език.[1]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]