Карл Джонсън

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Карл Джонсън (или по-известен като CJ, Си Джей) е главният герой в играта GTA San Andreas.

На заден план[редактиране | редактиране на кода]

Карл Джонсън е роден в град Los Santos, San Andreas и е главния член на бандата Grove Street Families заедно със своя брат Шон Джонсън познат като Sweet. Той изразява че CJ е роден в дома на семейство Джонсън. След смъртта на най-малкия му брат Брайън Джонсън Карл избягва от гангстерския живот и заминава за Либърти Сити за по-добър живот през 1987 където работи за сина на Дон Салваторе Леоне, Джоуи. GTA San Andreas започва със завръщането на CJ след убийството на неговата майка Бевърли Джонсън.

GTA San Andreas[редактиране | редактиране на кода]

CJ получава обаждане от Sweet за смъртта на майка му по телефона и го принуди да се завърне в Los Santos. Междувременно офицер Франк Тенпени който е лидер на отбора C.R.A.S.H заедно с колегите си офицер Еди Пуласки и новия член на групата офицер Джими Хернандес спират Карл заради това че е виновен на смъртта на вътрешния обществен полицейски офицер Ралф Пенделбери в началото на играта.

В рания период в играта CJ помага на своята банда Grove Street Familes като убива наркодилъри който предоставят на други членове на гангтерската група наркотици за да защити територията си. Междувременно той работи и за C.R.A.S.H за да държи Тенпени зад гърбът си. Дължението за работата на CJ, Grove Street Familes се завърнаха. Обаче всичското усилие идва в края където лидер на Varrios Los Aztecas и най-близък приятел на Карл Джонсън Сезар Виалпандо казва на CJ и те намират двама от бандата на Grove Street Familes Ryder и Big Smoke които са предадени от бандата на Карл за да се приесъденят към най-главния враг на бандата Ballas и C.R.A.S.H когато Sweet е ранен от изстрел от членовете на Ballas в презтрелка под магистралата Mullholand. Заради последвалото Sweet е арестуван от полицията на Los Santos а CJ е извън града в областта Whettstone а Grove Street Familes са в упадък и са превзети от Ballas докато бандата на Сезар се опитва да се задържи но и те са превзети малко след падането на Grove Street от Los Santos Vagos и за капак на най-големия град е вече в опасност.

C.R.A.S.H предагат на Карл още няколко работи, а една от тях е именно в селската местност за да елиминират свидетеля в планината Mount Chilihad. По-късно CJ започва борбата като крадец заедно с Каталина сестрата на Сезар Виалпандо в ограбителни места а това са бумейкъския магазин в Montgomery, магазин за напитки в Blueberry, газостанцията в Dillimore и малката банка в Palomino Creek. CJ се среща с лидера на San Fierro Triads Wu Zi Mu или „Woozie“ по време на улично състезание и страното хипи The Truth. Каталина вече е с нов приятел Claude и още едно състезание CJ печели състезанието а Claude изостави гаража в Doherty, San Fierro. За накрая CJ отново се среща с The Truth но за да му помогне да унищожи канабисите преди да дойде полицията и да ги хване.

В San Fierro Карл заедно с Сезар, Кендъл и The Truth разследват гаража който е в окаяно състояние. The Truth намира проблема и наема Jethro, Dwaine и Zero за да работят в гаража. CJ се среща отново с Woozie в San Fierro и той обяснява, като го запознава с групата Loco Syndicate, която е наркодилърска огранизация. Той наема CJ, за да помогне да се преборят с врага на бандата на Triads, Da Nang Boys. CJ се промъква в Syndicate и един от членовете Jizzy B, асистента му T-Bone Mendes и Mike Toreno който е отвлечен виетнамската банда. Те разпространяват наркотици и се спорозумяват с Ballas. Карл убива Jizzy и тогава Mendes и очевидно Toreno се срещат с бившия им приятел Ryder в голяма престрелка в Pier 69. По-късно CJ унищожава Фабриката за наркотици в Doherty. След това той заедно със Сезар правят бизнес именно със спортни автомобили. След края на всички работи обаждане от непознат принуждава CJ да отиде в областта Tierra Robada предлага освобождаването на брат си Sweet, като трябва да свърши няколко работи.