Къртицата

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Къртицата (реалити))
Направо към: навигация, търсене
Къртицата
The Mole
Жанр реалити шоу
Създател(и) Барт де Пау
Том Линъртс
Мичел Ванхов
Водещ(и) Иван Христов и Андрей Арнаудов
Страна Флаг на България България
Език Български
Сезони 2
Епизоди Първи сезон: 71
Втори сезон: 72 (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителен продуцент Ники Николов
Изпълнителни продуценти Иван и Андрей
Разпространение
ТВ Канал TV7
Формат на картината 16:9
Формат на звука STEREO
Излъчване Първи сезон:
26 март - 17 юни 2013
Втори сезон:
24 февруари - 17 май 2014
Хронология
Свързани продукции !NO FRAME MEDIA
Външни препратки
Официален уебсайт

Къртицата (на английски: The Mole) е приключенско реалити шоу, в което звезди и обикновени хора живеят заедно в продължение на три месеца. Заедно те се борят за голямата награда от 250 000 лева, преодолявайки различни физически и психологически предизвикателства, но един от тях е Къртица и цели да провали мисиите им, вземайки парите за себе си. Основна задача на участниците и зрителите е да разкрият кой е предателят.

Сезони[редактиране | edit source]

Сезон Име ТВ канал Година Дни Старт Финал Победител Награда Къртицата
1. Къртицата 1 TV7 2013 71 26 март 2013 17 юни 2013 Любомир Жечев 250 000 лв 1) Кирил Ефремов
2. Къртицата 2: Разтърсване TV7 2014 72 24 февруари 2014 17 май 2014 Георги Стоянов Общо: 250 000 лв

Георги Стоянов - 152 860 лв Емил Каменов - 97 140 лв

1) Eмил Русев

2) Eмил Каменов

Сезон 1[редактиране | edit source]

Първият сезон в България започва на 26 март 2013 година и завършва на 17 юни 2013 година.[1][2] През ноември 2013 г. беше обявен и вторият сезон на шоуто.[3][4] ВИП гост е Денис Родман

Сезон 2[редактиране | edit source]

Вторият сезон стартира на 24 февруари 2014 г. като в него взимат участие 18 души, а ВИП гост е бившият футболист и настоящ актьор Вини Джоунс.[5][6][7][8]

Регламент[редактиране | edit source]

УЧАСТНИЦИТЕ Във втория сезон на "КЪРТИЦАТА" участват 18 души – 6 популярни лица и 12 редови граждани. Участниците влизат в уникална риалити надпревара, готови да се изправят срещу всички предизвикателства, за да спечелят четвърт милион лева. Един от тях обаче, още от първия ден, има коренно различен план – да саботира Групата. Това е КЪРТИЦАТА в отбора.

МИСИИ И ИЗПИТАНИЯ Ежедневието на Участниците ще бъде изпълнено със зрелищни игри, Битки и загадки. Всяко преодоляно Изпитание ще носи пари на Групата. От всяка загубена Битка, печелиКЪРТИЦАТА. Цялата сума, натрупана в сметката на Групата ще бъде спечелена от 1 победител. В последното живо предаване на "КЪРТИЦАТА 2: Разтърсване", саботьорът ще бъде разкрит, а зрителите ще гласуват за този Участник, когото смятат за най-достоен победител в "КЪРТИЦАТА 2: Разтърсване", на база на представянето му през целия сезон. Избраният, който събере най-много гласове на зрителите, ще си тръгне с целия бюджет, натрупан от Групата през изминалите три месеца на състезания и предизвикателства.

И във втория сезон на "КЪРТИЦАТА" зрителите ще бъдат реални претенденти за голямата награда. Ако по време на финалния епизод, повече от 50% от тях са разкрили кой еКЪРТИЦАТА, парите от сметката на саботьора, събирани през 12-те седмици на шоуто, ще бъдат спечелени от един съобразителен зрител, успял да разконспирира предателя. Ако това се случи, КЪРТИЦАТА ще си тръгне от шоуто с празни ръце. Ако саботьорът остане неразкрит до края - ще си тръгне с парите, натрупани в неговата сметка през целия сезон.

В "КЪРТИЦАТА 2: Разтърсване" задачите ще бъдат повече на брой и по-сложни за изпълнение. Най-мащабна ще бъде Битката, пред която Участниците ще се изправят на живо в петъчните издания на предаването. Нейната трудност ще се определя от Изпитанието в Преддверието, което ще се случва в края на живото предаване в четвъртък. Тогава зрителите и гостите в студиото ще стават свидетели и на седмичната задача на участниците. Новите задачи в този сезон са две: първата е логическа, която Групата и КЪРТИЦАТА ще получават всяка седмица, а втората - стрелкова. Резултата от всички задачи и Изпитания ще определя разпределението на парите в бюджетите на Групата и КЪРТИЦАТА.

ЕЛИМИНАЦИИ И ГЛАСУВАНЕ Схемата на елиминации от първия сезон на "КЪРТИЦАТА"  ще важи и в този сезон. Чрез гласуване зрителите ще определят своя заподозрян за КЪРТИЦАТА, а резултатът от гласуването им ще става ясен в края на живото предаване в четвъртък вечер. Тази година обаче изборът им ще бъде много по-обоснован и информиран, тъй като те ще гласуват, след като са видяли какво се е случило по време на логическата задача, ловуването, седмичната задача и Изпитанието в Преддверието. На следващия ден, по време на живото предаване в петък, Групата ще има своята Битка на Арената, след която ще определят заподозрения за КЪРТИЦАот Групата. Посоченият за КЪРТИЦА от зрителите и заподозряният от Групата ще се изправят пред тест с 10 въпроса, касаещи самоличността на саботьора. Този, който има по-малко верни отговори, ще бъде елиминиран от шоуто. Другият ще попадне в Изолатора на Базата. Това е отделено помещение, в което Участникът ще бъде сам. 

БАЗАТА Този сезон Базата е изградена така, че в нея Участниците ще имат достатъчно пространство и условия, които ще им позволяват да тренират ежедневно онези качества, които да им помогнат по време на различните Изпитания и Битки. "КЪРТИЦАТА 2: Разтърсване" е предаване с много повече екшън и приключения. Дейли епизодите в понеделник, вторник и сряда ще представят на зрителите героите на шоуто и тяхното съжителство в Базата, но в спортна и амбициозна светлина.

НАГРАДАТА Голямата награда отново 250 000 лв., които ще се разпределят през трите месеца в бюджета на Групата и този на КЪРТИЦАТА, в зависимост от изхода на всяка задача и Битка.

Външни препратки[редактиране | edit source]

Източници[редактиране | edit source]

  1. Епизоди на Къртицата
  2. За Предаването: Какво шоу е Къртицата
  3. Къртицата 2 търси супергерои
  4. „Къртицата 2” цака 250 000 лв. на супергерой
  5. Вини Джоунс пристигна в България за "Къртицата 2"
  6. Вини Джоунс пристигна в София. Предупреди, че може да покаже и „лошата“ си страна
  7. Вини Джоунс пристигна в България. Предупреди, че може да покаже и „лошата“ си страна
  8. БЛИЦ TV: Вини Джоунс превзе Къртицата 2 отвътре