Лиъм Пейн

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Лиъм Пейн
Liam Payne
английски певец
Роден
29 август 1993 г. (30 г.)
Музикална кариера
ПсевдонимPayno, Lee, Leeyum
Стилпоп музика, съвременен ритъм енд блус
Инструментипиано, вокал, китара
Гласбаритон
Активностот 2008 г.
ЛейбълКепитъл Рекърдс“, Syco Music, „Кълъмбия Рекърдс“, „Репъблик Рекърдс
Участник вУан Дайрекшън
Семейство
ПартньорЧерил Коул (2016 – 2018)
Деца1

Подпис
Уебсайтwww.liampayneofficial.com
Лиъм Пейн в Общомедия

Лиъм Джеймс Пейн (на английски: Liam James Payne) е певец и член на британско-ирландската бой банда Уан Дайрекшън.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Лиъм е роден на 29 август 1993 г. в Улвърхамптън, Уест Мидландс, Англия. Майка му се казва Карън, а баща му Джеф. Има две по-големи сестри – Рут и Никола. До четиригодишна възраст постоянно му се правят медицински тестове в болница, тъй като лекарите забелязват, че единият от бъбреците му е деформиран и не функционира. За да се справи с болката, като дете всяка сутрин и вечер му се бият инжекции. По-късно, през 2012 г., се оказва, че и двата бъбрека на Лиъм функционират нормално. Като ученик Пейн спортува активно. В училище е малтретиран и на 12 години започва да взема уроци по бокс. Лиъм споменава Джъстин Тимбърлейк като едно от най-големите си вдъхновения. В периода 2011 – 2013 г. има връзка с танцьорката Даниел Пийзър [1].

The X Factor[редактиране | редактиране на кода]

Преди първата си поява в британското издание на музикалното състезание The X Factor Лиъм пее на мач на футболния отбор Улвърхемптън пред 26 000 зрители. Първият му кастинг за X Factor е 2008 година, когато е едва на 14. Стига до къщата на съдиите, но Саймън Кауел заявява, че според него той все още не е готов и го съветва да се върне след 2 години. През 2010 година Лиъм отново се изправя пред съдиите като самостоятелен участник, изпълнявайки песента „Cry Me a River“ на Майкъл Бубле. И четиримата съдии са възхитени от изпълнението му, а Саймън и Натали дори се изправят на крака, за да го аплодират.

Лиъм преминава първите тренировъчни лагери успешно, но на вторите му съобщават, че не се класира за следващия кръг – „Къщите на съдиите“. Минути по-късно обаче, съдиите извикват отново на сцената него и четири други момчета, които също са отхвърлили, Зейн, Хари, Луи и Найл. Казват им, че според тях са прекалено талантливи, за да отпаднат, и ако искат, могат да продължат нататък, но като група. Момчетата се съгласяват на секундата. Групата достига до финала на X Factor, където завършва на трето място.

За себе си Лиъм казва, че изпълненията му са често вдъхновени от Гари Барлоу от групата Take That.

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

Студийни албуми[редактиране | редактиране на кода]

  • LP1 (2019)

EP[редактиране | редактиране на кода]

  • First Time (2018)

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата List of One Direction members#Liam Payne в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​