Любовта се случва

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Любовта се случва
Love Happens
РежисьориБрандън Кемп
СценаристиБрандън Кемп, Майк Томпсън
В ролитеАрън Екхарт
Дженифър Анистън
Франсис Конрой
Дан Фоглър
Мартин Шийн
Джуди Гриър
МузикаКристофър Йънг
ОператорЕрик Алън Едуардс
РазпространителUniversal Pictures
Премиера18 септември 2009
(Унгария)
Времетраене109
СтранаСАЩ
Езиканглийски
Бюджет$18 милиона[1]
Приходи$36 милиона[1]
Външни препратки
Официален сайт
IMDb Allmovie

Любовта се случва (на английски: Love Happens) е романтична драма от 2009 г. със сценарист и режисьор Брандън Кемп. Премиерата на филма в САЩ е на 18 септември, а във Великобритания на 16 октомври 2009 г.[2] Главните роли са изиграни от Арън Екхарт и Дженифър Анистън.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Бърк Раян е доктор по философия с успешна кариера и автор на книга със съвети за справяне с мъката при загуба на близки хора. Той пише книгата, след като съпругата му умира при автомобилна катастрофа. Докато изнася семинар в Сиатъл, където е родена покойната му съпруга Бърк, среща Елоис, която работи като цветарка. Става ясно, че въпреки всичко Бърк не успява да следва собствените си съвети и така и не е преодолял смъртта на своята съпруга. В края на краищата той признава, че в действителност той е карал колата при катастрофата, убила жена му. Елоис заедно с бащата на покойната съпруга помагат на Бърк да преодолее тъгата от загубата и да продължи напред.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. а б Love Happens (2009) // Box Office Mojo. Посетен на 3 август 2015.
  2. www.cineworld.co.uk, архив на оригинала от 9 август 2009, https://web.archive.org/web/20090809104944/http://www.cineworld.co.uk/films/2816, посетен на 11 април 2010