Лятна ваканция

от Уикипедия, свободната енциклопедия
„Лятна ваканция“
יומני החופש הגדול
Жанркомедия
Форматситком
Създател(и)Михал Кофер Керен
СценарийМихал Кофер Керен
РежисураОфер Вайцман
АктьориЛихи Корновски
Гая Гур Арие
Кармел Лотан
Ноел Беркович
Михаела Елкин
Гефен Баркаи
Сиван Преслер
Страна Израел
Езикиврит
Сезони2
Епизоди100 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене25 минути
Разпространение
ТВ каналDisney Channel
Излъчване18 август 2014 г. – 1 май 2015 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

Лятна ваканция“ е израелски ТВ сериал, продуциран от Дисни Ченъл.

В Израел започва излъчване и снимки през лято 2012 г. В него се разказва за няколко тийнейджъри: Гур, Дафи, Том, Карин, Елинор, Тамар, Дана. Жанрът е романтична комедия и драма. В България се излъчва италианската версия.

Главни герои[редактиране | редактиране на кода]

Елинор Векслер (в ролята: Гая Гур Арие)- тийнейджърка, най-добра приятелка на Тамар, Дафи и Дана. Работи в Milk Shake заедно с Гур. Има брат-близнак на име Том. Позната ни е с нейната организаторска способност. Винаги изготвя графици какво ще върши с приятелките си. Опитва се да намери любовта, но не успява, а дали сега ще успее?

Гур (в ролята: Гефен Баркай) – тийнейджър, току-що нанесъл се със семейството си в блока. Влюбен е в Тамар и са двойка. Работи в Milk Shake. Семейството му обеднява и на него му се налага да работи извънредно, за да получава повече пари. Брат му е Муки, а Тамар първоначално се грижи за него.

Тамар Голан (в ролята: Лихи Корновски) – тийнейджърка, най-добра приятелка на Елинор, Дафи и Дана, харесва Гур. Работи като детегледачка на брата на Гур-Муки, но я уволняват на рождения ѝ ден, защото семейството на Гур няма финансовите възможности вече да ѝ плаща. Работи в Milk Shake.

Дафи Кармон (в ролята: Кармел Лотан) – тийнейджерка, музикантка. Пише песни с Том, брат-близнак на Елинор, музикант. Изкарва пари като свири на улиците в Тел Авив с Том. Съгласява се нейна продуцентка да е Шарон Деган и с нейна помощ набира популярност. Влюбва се в Дийн, но Шарон не разрешава тяхната връзка. На Дафи не ѝ харесват песните, които трябва да пее и тоалетите, които трябва да носи.

Карин Крамар (в ролята: Михаела Елкин) – тийнейджърка, много капризна и богата, братовчедка на Тамар. Живее в Лос Анджелис и е отишла в Израел, защото иска да намери баща си. Никой друг, освен Том не знае за това. Скоро тя намира нещо специално в него и стават двойка. Вече не е разглезената богаташка, любовта я променя.

Том Векслер (в ролята: Силван Преслер) – брат-близнак на Елинор. Свири заедно с Дафи, той първи се съгласява да работи с Шарон, но по-късно е отхвърлен от нея. След появата на Карин, той се влюбва в него и много скоро стават гаджета.

Дана (в ролята: Ноел Берковитч) – току-що се е преместила със семейството си в Милано. Приятелка на Елинор, Тамар и Дафи. Нейното гадже е Франческо.

Шарон Деган (в ролята: Дана Адини) – продуцентка на Дафи и Том, но скоро е само на Дафи. Именно Шарон забелязва как Дафи и Том свирят и решава да им даде визитката си. С нея първи се свързва Том, но тя се надява на Дафи и скоро Том бива отхвърлен от нея.

Сезони и излъчване[редактиране | редактиране на кода]

Сезони в Израел и България
Сезон Епизоди  Израел  България
Начало Край Начало Край
1 50 19 август, 2012 31 октомври, 2012 18 август, 2014 1 май, 2015
2 50 18 август, 2013 29 октомври, 2013 - -
Излъчване в България
Сезон Епизоди Дата на излъчване Час на излъчване
1
1 – 10 18 – 29 август 2014 15:15
11 – 20 1 – 12 септември 2014
21 – 30 5 – 16 януари 2015
31 – 40 2 – 13 март 2015 15:05
41 – 50 20 април – 1 май 2015 18:55

Първи сезон в България започва на 18 август 2014 г. и завършва на 1 май 2015 г. Дублажът е на студио „Александра Аудио“. Ролите се озвучават от Нина Гавазова, Елена Пеева, Момчил Степанов и Яна Огнянова. В 31-ви епизод към състава се присъединява Кирил Бояджиев.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]