Майлс Кенеди

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Майлс Ричард Кенеди
Myles Kennedy
американски музикант
На концерт през 2012 г.
На концерт през 2012 г.

Роден
27 ноември 1969 г. (54 г.)

Религияатеизъм
Музикална кариера
Стилхардрок, алтернативен метъл, блус рок, традиционен хевиметъл, постгръндж
Инструментикитара, пиано, тромпет, бас китара, вокал
Гластенор
Активностот 1988 г.
ЛейбълЕпик Рекърдс“, Wind-up Records, Universal Republic Records, „Роудрънър Рекърдс“, „И Ем Ай
Участник вAlter Bridge, The Mayfield Four, Cosmic Dust, Citizen Swing, Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators
Семейство

Уебсайтmyleskennedy.com
Майлс Ричард Кенеди в Общомедия

Майлс Ричард Кенеди (на английски: Myles Richard Kennedy) е американски музикант и автор на песни, както и певец, най-добре познат с работата си като вокал и ритъм китарист на рок групата Алтър Бридж, както и като вокал в последния солов проект на Слаш. Бивш китарен инструктор от Споукейн, щата Вашингтон, Кенеди съчетава китарната и вокалната дейност, като има тенорен вокален диапазон, който варира между четири октави. Той е работил като сесиен музикант и автор на песни, като прави участия в студиото и по концерти с различни музиканти, както и в няколко проекта по време на кариерата си.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е и израства в Споукейн, Вашингтон, където ходи в колежа Споукейн Фолс Къмюнити Колидж, за да получи образование по музикална теория. Кариерата му датира от 1990 г., когато е вокал на инструменталния джаз състав Козмик Дъст, с който има един студиен албум. Втората му банда, Ситизън Суинг, издава два албума, преди да се разпадне през 1995 г. После той оглавява и става главен вокал и главен китарист на рок групата, гравитираща около Споукейн, наречена Мейфийлд Фор. Сформирана през 1996 г., тя издава два студийни албума – Fallout (1998) и Second Skin (2001). В периода, когато е в бандата, той прави единично появяване в Rock Star, филм с Марк Уалбърг и Дженифър Анистън. Мейфийлд Фор се разпада година по-късно, през 2002 г. Отказва предложение да бъде прослушан за място във Велвет Риволвър. Той получава покана да се включи в Алтър Бридж от тогавашните членове на Крийд. По време на концертния цикъл за Blackbird, той започва работа с бившия китарист на Гънс Ен Роузис, Слаш, и присъства на първия му албум, наречен Slash. Той участва в две песни – Back from Cali и Starlight. Заедно със Слаш и подкрепящата концертна група, известна като Конспиратърс, той записва две студийни работи – Apocalyptic Love (2012) и World on Fire. Пред него предстои извършването на работа по индивидуален албум.