Международно висше бизнес училище

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Международно висше бизнес училище
МВБУ
Основаване 1991
Вид Частен
Ректор доц. д-р Руслан Пенчев
Местоположение Ботевград, България
Уебсайт www.ibsedu.com

Международното висше бизнес училище /IBS/ в Ботевград е независимо частно висше училище=

Основано е през 1991 г. като Българо-датски колеж по икономика и управление. То е правоприемник на Колежа по икономика и бизнесадминистрация", който на основание положителна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация е преобразуван с решение на Народното събрание на Република България от 25 юли 2002 г. в специализирано висше училище.

История[редактиране | edit source]

МВБУ получава акредитация от Българската агенция за оценяване и акредитация на 25 април 2002 г. и е легализирано от 39 Народно събрание на Република България на 25 юли 2002 г.

Хабилитираните му преподаватели с разнообразен академичен и професионален опит са съществена предпоставка за неговото утвърждаване като предпочитан център за бизнес обучение и научноизследователска дейност.

В базите на МВБУ в Ботевград и София се предлагат за изучаване авторитетни и световно признати програми от Кралство Нидерландия и Кралство Дания, както и възможността те да се усвояват на английски език. Тези отличителни характеристики дават възможност на завършилите училището специалисти да реализират знания и квалификации навсякъде по света.

Обучението на студентите се осъществява на образователно-квалификационна степен "бакалавър" и "магистър" по специалности от професионалната област на социални, стопански и правни науки в професионално направление "Администрация и управление", "Икономика" и "Туризъм".

В съответствие с Наредба за държавните изисквания към съдържанието на основните документи, издавани от висшите училища, МВБУ издава европейско дипломно приложение на всеки завършил образователно-квалификационна степен „бакалавър" и/или „магистър".

Външни препратки[редактиране | edit source]