Методи Стойнев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Методи Стойнев
български футболист
Роден

Методи Иванов Стойнев е български футболист, по-късно изпълнителен директор на ПФК Септември (Симитли)[1].

Кратка биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е на 15 октомври 1973 година в село Полето, Благоевградско. Като футболист играе като нападател и атакуващ полузащитник за Банско, Пирин (Гоце Делчев), Пирин (Благоевград), Добруджа, Литекс (Ловеч), Спартак (Варна), Велбъжд, Вихрен (Сандански) и Велбъжд (Слокощица). От пролетта на 2007 година играе за Родопа (Смолян).

Шампион на България през 2004 година с Локомотив (Пловдив). Бронзов медалист през 2001 г. с Велбъжд през 2001 и през 2005 г. с Локомотив (Пловдив). Носител на Суперкупата през 2004 година с Локомотив (Пд).

В евротурнирите е изиграл 10 мача и е вкарал 1 гол (4 мача за Литекс и 2 мача за Локомотив (Пд) в КЕШ и 4 мача и 1 гол за Локомотив (Пд) в УЕФА).

Край на състезателната кариера[редактиране | редактиране на кода]

Като играч на Септември (Симитли), през 2009 година е наказан с лишаване от състезателни права за 2 години, заради побой над играчи на Витоша (Бистрица), след мач от първенството на Западната „В“ АФГ[2].

Това кара футболиста да прекрати кариерата си, а скоро след това отборът на Симитли влиза в „Б“ ПФГ а Стойнев е назначен за изпълнителен директор на отбора.

Статистика по сезони[редактиране | редактиране на кода]

Бележки[редактиране | редактиране на кода]