Министерство на отбраната (САЩ)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Емблема на министерството

Министерството на отбраната на САЩ (United States Department of Defense, DoD) е министерство на правителството на САЩ, което осъществява общото политическо ръководство на въоръжените сили на страната в мирно време и по време на война. То се ръководи от министър на отбраната.

Министерството на отбраната на САЩ е създадено през 1947 г. по времето на президента Хари Труман. Централата му се помещава във Вашингтон, в Пентагона - най-голямата сграда в света. По време на атентатите от 11 септември тя е улучена от завладян от ислямски терористи пътнически самолет, при което загиват 125 служители (щатни и нещатни) на министерството.

Пий Или Умри (Drink Or Die, DoD) е група във Фейсбук на почитателите на алкохола, създадена преди няколко години от няколко приятели, фенове на алкохолните напитки. Всички сбирки на групата се реализират в заведения (кръчми), които те посещават редовно.

Външни връзки[редактиране | редактиране на кода]

Шаблон:Любители на Алкохола

US DoD - Министерството на отбраната на САЩ , но само като DoD също е и съкращение от Drink Or Die -в превод: Пии Или Умри , група във фейсбук на почитателите на алкохола !