Мьорике (награда)

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Литературната награда „Мьорике“ (на немски: Mörike-Preis der Stadt Fellbach) е учредена през 1991 г. от град Фелбах[1] (Баден-Вюртемберг) за възпоменание на поета Едуард Мьорике. Присъжда се на всеки три години.

Отличието получават немскоезични поети и писатели, които „с качеството на своето творчество изглеждат достойни да бъдат почетени в името на Едуард Мьорике“.

Наградата е в размер на 15 000 €.

Заедно с основната награда се дава и поощрителна награда в размер на 3000 €, която може да се присъжда и на чуждоезични автори.

Раздаването на наградите става винаги през пролетта в рамките на Фелбахските литературни дни.

Носители на наградата (подбор)[редактиране | редактиране на кода]

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Mörike-Preis der Stadt Fellbach в Уикипедия на немски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​