Награда за мир на немските книгоразпространители

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Наградата за мир на немските книгоразпространители (на немски: Friedenspreis des Deutschen Buchhandels – Награда за мир на германските книготърговци) е ежегодна международна награда, присъждана за литература, наука и изкуство във Франкфурт на Майн.

Отличието се присъжда на лице, „което с дейността си, особено в областта на литературата, науката и изкуството, е допринесло в значителна степен за осъществяването на стремежа към мир“. Връчва се в църквата „Св. Павел“ („Паулкирхе“) по време на ежегодния Франкфуртски панаир на книгата.

Наградата, с парична премия на стойност 25 000 €, се финансира от Борсовия съюз на германските книготърговци (Börsenverein des Deutschen Buchhandels).

Носители на наградата[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Friedenspreis des Deutschen Buchhandels в Уикипедия на немски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​