Надежда Кехайова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Надежда Кехайова
Родена26 април 1978 г.
Починала5 ноември 2018 г. (40 г.)
Пловдив, България
Професияжурналист, продуцент
Националност България

Надежда Тодорова Кехайова (26 април 1978 г. – 5 ноември 2018 г.) е българска журналистка и телевизионна продуцентка.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Завършва специалност „Българска филология“ в Пловдивски университет „П. Хилендарски“ през 2002 г.

В продължение на 10 години публикува материали, коментари и анализи във в-к „Стандарт“, в-к „Капитал“, в-к „Дума“, в-к „България плюс“, списание „Хепи уикенд“ и др. Работи за информационни агенции, както и за Българска национална телевизия.

От 2002 г. е продуцент на телевизионното състезание „Минута е много“, а от 2007 г. и на предаването „За един час“, излъчвано по програма „София“ на Българското национално радио. Редактор е на книгата „Лицата на Пловдив“ III и IV част на Здравко Гълъбов. Автор е на редица документални филми и продуцент на документални и късометражни игрални филми като „Колко си хубав“, награден за най-добра главна мъжка роля на Международния фестивал в Мадрид Архив на оригинала от 2016-08-18 в Wayback Machine., 2016 г.

През кариерата си Кехайова е удостоена с 8 награди за журналистика, Първа награда за най-добър документален филм "Европа за нас: Програма Сократ" на медийния фестивал за европейския път на България "Българската Европа", и 2 като телевизионен продуцент и автор на сайта на „Минута е много“. Занимава се с ПР, реклама и кино. Основател и Председател е на световния клуб на журналистите от Пловдив, както и член на асоциацията на докторантите в България, част от Европейската асоциация на докторантите. Съучредител е и член на Управителния съвет на международен младежки алианс, част от ООН. Собственик на рекламна и продуцентска къща TV Entertainment.

Надежда Кехайова умира на 40 години от инфаркт в Пловдив на 5 ноември 2018 г.[1]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Журналистката Надежда Кехайова почина на 40 години // 24 часа, 5 ноември 2018. Посетен на 6 ноември 2018.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]