Паяжината на Шарлот (видеоигра)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Вижте пояснителната страница за други значения на Паяжината на Шарлот.

Паяжината на Шарлот
ПроизводителBackbone Entertainment
РазпространителSega
Издадена на14 ноември 2006
Жанрприключение
Режим на играза 1 играч (single-player)
ПлатформаGBA, Nintendo DS, PS2, PC
РейтингESRB: E
OFLC: PG

„Паяжината на Шарлот“ (на английски: Charlotte's Web) е видеоигра, създадена по едноименния филм от 2006 г. Играта е разработена от Backbone Entertainment и издадена от THQ и Sega на 12 декември 2006 г. за GBA, Nintendo DS, PS2 и PC.

Играта получава оценка 6 от 10 от Nintendo Power, със забележката, че е приятна, но твърде кратка.

Версията на играта за PC се нарича „Charlotte's Web: Wilbur and Friends“ („Паяжината на Шарлот: Уилбър и приятели“) и включва девет мини-игри с персонажи от филма. Предназначена е за деца на възраст 4 – 7 г.

Версиите за DS и GBA, озаглавени „Charlotte's Web“ („Паяжината на Шарлот“), са в жанр приключение, екшън-платформа. Включват по няколко мини-игри.

Във видеоиграта е използван гласът на Доминик Скот Кей – актьора, озвучил ролята на прасенцето Уилбър в игралния филм.

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Charlotte's Web (video game) в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​