Питър Уинкелмън

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Питър Уинкелмън
британски бизнесмен
Роден
9 ноември 1957 г. (66 г.)
Предприемаческа дейност
ОбластМузика, Недвижими Имоти, Футбол
Известен сМК Донс

Питър Уинкелмън е британски предпиемач, президент на Милтън Кийнс Донс.

Той е също така управляващ директор на консорциума за развитие на недвижими имоти в компанията „Inter MK Group“, известна с развитието на район Източен Денби в гр. Милтън Кийнс, Англия. Това включва супермаркетите IKEA, ASDA и „Стейдиъм мк“ и баскетболна арена МК Арена.[1].

Също така, той е и собственик на музикално студио в Милтън Кийнс, а кариерата му включва и поста на изпълнителен директор за Колумбия Рекърдс, собственост на Сони Мюзик Ентъртеймънт.

През 2013, получава почетното звание „Доктор хонорис кауза“ от Open Univercity за „приноса му в образованието чрез света на професионалния футбол“.

През 2015, съветът на Милтън Кийнс го прави почетен граждани, награждавайки го с най-високото звание.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Pete Winkelman в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​