По бреговете на една река

от Уикипедия, свободната енциклопедия
По бреговете на една река
Chung một dòng sông
РежисьориХонг Нги Нгуйен
Ки Нам Фам
СценаристиДин Бау Као
Ксюан Тунг Дао
В ролитеФи Нга
Ман Лин
Зан Тан
МузикаДин Фук Нгуйен
ОператорДак Нгуйен
РазпространителВиетнам Фючър Филм Студио
Жанрдрама
Премиера20 юли 1959
Времетраене94 минути
Страна Виетнам
Езиквиетнамски
Цветностчерно- бял
Външни препратки
IMDb

„По бреговете на една река“ (на виетнамски: Chung một dòng sông) е драма от 1959 година. Тя е първия игрален филм, заснет в Демократична република Виетнам.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Средата на петдесетте години на XX век, бреговете на река Бенхай. След поражението на Франция в Първата индокитайска война, според Женевското съглашение от 1954 година река Бенхай влиза в качеството си на разделителна линия по седемнадесетия паралел между Северен Виетнам и Южен Виетнам.

Двама влюбени младежи, момъка Ван (Ман Лин) и девойката Хоай (Фи Нга) са разделени от изкуствено създадената граница. Южновиетнамския началник на полицията Сьонг (Зан Тан) се опитва да изплаши момичето, за да я принуди да се омъжи за него. Хоай е изправена пред труден избор. Тя трябва да реши дали да остане с майка си на южния бряг на реката или да се опита да избяга на север при своя възлюбен.

В ролите[редактиране | редактиране на кода]

Награди[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „На берегах одной реки“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​