Райкър Линч

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Райкър Линч
американски певец
29 юли 2012 г.
Роден
8 ноември 1991 г. (32 г.)
Музикална кариера
Стилпоп рок
Инструментибас китара, китара
Активностот 2008 г.
ЛейбълХоливуд Рекърдс
Семейство
Братя/сестриРос Линч

Уебсайтwww.r5rocks.com
Райкър Линч в Общомедия

Райкър Антъни Линч е американски музикант, автор на песни, актьор и танцьор.

Той е един от водещите вокали и басист в R5 с братята му Рос и Роки, сестра му Райдел и семейният им приятел Елинктън Ратлиф.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Райкър е роден на 8 ноември 1991 г. в Литълтън, Колорадо. Райкър и сестра му Райдел взимат уроци по пиано и се състезават като партньори в танцови конкурси.

Докато живее в Колорадо, децата Линч изградени и пуснати на шоу за семейството си, когато някои от тях са толкова млад, колкото четири или пет. R5 През 2008 г., Райкър, на 16 години, решава, че иска да се премести в Лос Анджелис, за да преследва актьорска кариера. Техните родители, Сторми и Марк Линч, решават да преместят цялото семейство в Лос Анджелис, Калифорния. Така че да могат да останат заедно. През октомври 2009 г., семейството се срещна Елинктън Ратлиф в танцово студио в Калифорния, където той е живее. Те разбират, че Елинктън може да свири на барабани и така той става последния член на групата и формират текущата R5 . Райкър е братовчед на Дерек и Джулиан Хаф. Брат му Рос Линч е част от сериала на Дисни „Austin & Ally“.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Действайки[редактиране | редактиране на кода]

Райкър е един от Dalton академия певци по Fox и хитовия сериал Glee . Той е специално въведен като Jeff в сезон 2 епизод „Специална педагогика“, се появява след като един от шаварче певци в още единадесет епизоди през сезона 2, 3 и 4. Той също се появява като шаварче в изданието от 2011 г. Glee живо ! В Concert! турне, в който е извършен от май до 3 юли 2011 в САЩ, Канада, Англия и Ирландия. А филм е заснет на концерт турне, което включва сцени с Райкър извършване като Jeff: Glee: 3D концерт филм . е бил освободен на 12 август 2011 Филмът е издаден на DVD и Blu-лъч на 20 декември 2011 под заглавие Glee: The Movie Concert .

Музика[редактиране | редактиране на кода]

Райкър е басист и един от водещите вокалисти в групата R5 с членовете на семейството му Роки, Райдел и Рос също така най-добрия си приятел Ратлиф. През април 2012 г., R5 обяви чрез сайта на групата, че е подписал договор за албум с Hollywood Records , и че те планират за първото си клубно турне през май. След турнето, R5 играе многобройни летни представления в САЩ и в Канада. През септември две R5 песни бяха пуснати на Austin & Ally саундтрака. R5 също излезе с EP, наречен Loud на 19 февруари 2013 г. Първият им дългосвирещ албум, Louder, е издаден на 24 септември 2013 г. Албумът включва четири песни от ЕП, и най-новия сингъл.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Телевизия[редактиране | редактиране на кода]

Година Заглавие Роля Бележки
2009 Така че мисля, че могат да танцуват Сам / състезател „Двама от 16 Гласували Off“ (Сезон 5, Епизод 11)
2010 Зик и Лутър Goin Dancer „Zoomin“ „Goin 'Zoomin“ (Сезон 2, епизод 24)
2010 – 2013 Радост Jeff Поддържаща роля
2013 Wedding Band Just'a Krush държава „Легни върху него“ (Сезон 1, епизод 5)

Филми[редактиране | редактиране на кода]

Година Заглавие Роля Бележки
2008 Неделя School Musical Crossroads член хор Поддържаща роля
2010 Самоубийство Dolls Hip Kid
2010 Училищни Gyrls Себе си
2011 Един ден като Kids Холи Конте Кратък филм
2011 Glee: 3D концерт филм Jeff
2012 Изгубеният Анджелис Джони Кратък филм
2013 Град Jerks Sketch Ball

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]