Свят на Warcraft

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Светът на Warcraft – една вселена известна на всеки фен на стратегията. Един свят, населен от горди хора, кръвожадни орки, тайнствени нощни елфи и мрачни немъртви. Свят, разтърсван от жестоки битки за надмощие, оцеляване и чест.

История[редактиране | редактиране на кода]

Отворен е портал, през който благодарение на Демоните от Пламтящия легион, орките нахлуват в мирния свят на Азерот. Тези чудовищни същества идват от Драенор – свят на нестихващи кръвопролития под кървавочервено небе. Жадни за прясна кръв орките нападат Азерот – войната на расите започва.

Видео игри[редактиране | редактиране на кода]

За Света на Warcraft са създадени 4 игри – Warcraft 1, 2, 3 (заедно с допълнението The Frozen throne) и World of Warcraft – първата MMORPG игра от поредицата. Към днешна дата (07.04.2012 г.) „World of Warcraft“ има и 4 допълнения, следващи един от друг хронологично – „The Burning Crusade“ (TBC), „Wrath of the Lich King“ (WOTLK) и „Cataclysm“, „Mists of Pandaria“ (MOP) и предстоящото допълнение „Warlords of Draenor“, което излиза на 13.11.2014.

Книги[редактиране | редактиране на кода]

По историята са написани и много книги, 7 от които вече могат да се намерят и в България – „Денят на Дракона“ от Ричард А.Кнаак, „Повелителят на клановете“ от Кристи Голдън, „Последният пазител“ от Джеф Грубб, трилогията „Войната на Древните“ отново от Ричард А.Кнаак. и „Кръгът на омразата“. World of Warcraft е и най-успешната MMORPG игра с милиони потребители и още повече приходи за производителя Blizzard Entertainment.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]