Слийпи Холоу (сериал)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Слийпи Холоу (Сериал))
Слийпи Холоу
Sleepy Hollow
Жанрмистерия, фентъзи, драма
Създател(и)Роберто Орси
Алекс Кърцман
Филип Айскоув
Лен Уайзман
СценарийРоберто Орси
Алекс Кърцман
Филип Айскоув
Лен Уайзман
РежисураЛен Уайзман
АктьориТом Майсън
Никол Бехари
Орландо Джоунс
Катя Уинтър
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони4
Епизоди62
Продукция
Времетраене42 мин
Разпространение
ТВ каналFox
Излъчване16 септември 2013 г. – 31 март 2017 г.
Външни препратки
Страница в IMDb

„Слийпи Холоу“ (на английски: Sleepy Hollow) е американски фентъзи сериал, чиято премиера е на 16 септември 2013 г. През март 2015 г. Fox го подновява за трети сезон с 18 епизода.[1]

Резюме[редактиране | редактиране на кода]

Представете си, че се събуждате 250 години след като сте умрели в бъдещето, където светът е на ръба на унищожението, причинено от невъобразими събития, и вие сте последната надежда на човечеството. Добре дошли в сериала Слийпи Холоу, вълнуваща мистериозна приключенска драма, основана на литературното творчество на Уошингтън Ървинг.

Икабод Крейн е съживен, за да разгадае мистерия, чиито корени се крият още в създаването на САЩ. Заедно с него е съживен и конникът без глава, който избива хора в модерния Слийпи Холоу. Свързан с конника без глава чрез кръвна магия, направена по време на Американската революция, Икабод бързо осъзнава, че спирането на конника е само началото и че конникът е едва първият от четиримата конници на Апокалипсиса.

„Слийпи Холоу“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът се излъчва по Fox. Премиерата на първи сезон е на 17 декември 2013 г. от 21:45 като се излъчват два епизода. Следващите епизоди се излъчват от 7 януари 2014 г. всеки вторник от 21:50. Сезонът приключва на 18 март. Втори сезон започва на 2 декември 2014 г., всеки вторник от 21:00. От 6 януари 2015 г. се излъчва вече от 21:55 до 31 март. На 15 януари 2016 г. започва трети сезон, всеки петък от 22:00.[2] Дублажът е на Андарта Студио. Преводач е Гергана Стойчева – Нуша. Ролите се озвучават от артистите Елена Бойчева, Светлана Бонин, Кристиян Фоков, Момчил Степанов, Иво Райков и Стоян Цветков.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]