София Лама

от Уикипедия, свободната енциклопедия
София Лама
София Лама в ролята на Илда Гонсалес в Съседската къща
РоденаСофия Лама Стаматиадес
9 юни 1987 г. (36 г.)
Активност2001 –
Значими ролиГлория Мерсенарио
(Чужди грехове)
Хулиета
(Силикон за Рая)
Есперанса (като млада)
(Дявол с ангелско сърце)
Илда Гонсалес
(Съседската къща)
Уебсайт
София Лама в Общомедия

София Лама Стаматиадес (на испански: Sofia Lama Stamatiades) е популярна мексиканска актриса и телевизионна водеща с гръцки корени. Играе в театъра и се снима в теленовели.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

София Лама е родена в Пуебла, Мексико на 9 юни 1987 г. Баща ѝ е грък, а по майчина линия е с чист испански произход, т.е не е метиска – няма индианска кръв, за разлика от почти всички мексиканци. Тя е учила актьорско майсторство и кинематография.

Артистична кариера[редактиране | редактиране на кода]

Започва кариерата си на 11-годишна възраст с детското предаване „Entre Pingos“, където е водеща. Играе в две теленовели в страната си – „Да мечтаеш“ и „Igual y Si“. Участва в няколко сборни предавания като „Какво премълчават жените“, „Животът е песен“, „Клуб Дисни“ и други. През 2005 г. дебютира в театъра с пиесата „El Club de los Cinco“. През 2007 г. изпълнява ролята на Глория Мерсенарио в теленовелата на Телемундо – Чужди грехове, където си партнира с Лорена Рохас, Маурисио Ислас и Лупита Ферер. Същата година играе в мюзикълът „Vaselina“, където на показ излиза и талантът ѝ на певица. Има записан един музикален сингъл. Явява се на кастинг за роля в теленовелата „Силикон за Рая“, като първоначално е предвидено да изиграе ролята на младата и коварна сводница Джесика. Впоследствие ролята е дадена на Мария Фернанда Йепес, а София изпълнява друга роля – тази на Хулиета. Изиграва ролята на майката на Жанкарлос Канела като млада в теленовелата „Дявол с ангелско сърце“. През годините участва в теленовели като „Клонинг“ (2009), „Ева Луна“ (2010/11), „Съседската къща“ (2011), „Диамантената роза“ (2012). Последната ѝ роля е в най-новата теленовела на Телемундо – Дамата и работника, редом до Ана Лайевска, Хосе Луис Ресендес, Фабиан Риос и Фелисия Меркадо.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Теленовели[редактиране | редактиране на кода]

Предавания[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]