С деца на море

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
С деца на море
Режисьор Димитър Петров
Сценарий Братя Мормареви
В ролите Петър Пейчев,
Ивайло Джамбазов,
Емил Петров,
Красимир Мариянов
Музика Петър Ступел
Оператор Крум Крумов
Разпространител Българска кинематография
Студия за игрални филми
Творчески колектив „Хемус“
Премиера 17 ноември 1972
Времетраене 80 минути
Страна България
Език български
Цветност цветен
Външни препратки
Страница в IMDb

„С деца на море“ е български игрален филм (семеен, комедия) от 1972 година на режисьора Димитър Петров, по сценарий на Братя Мормареви. Оператор е Крум Крумов. Музиката във филма е композирана от Петър Ступел. Филмът се състои от две новели.

Сюжет[редактиране | edit source]

"Делфинът"

Група деца заедно с родителите си са на почивка в Несебър. Те стават причина за запознанството на Огнян и Елена. За тях Огнян става кумир силен, смел и отличен плувец. Той им разказва за приятелството си с един делфин. Една вечер Огнян и Елена закъсняват. Децата не смеят да се приберат вкъщи, защото родителите на Елена знаят, че тя е с тях. Затова са наказани, но никой не издава тайната. На другия ден те отиват да търсят Огнян и да му се похвалят. За тяхна изненада го заварват с друго момиче и чуват, как разказва същата история за делфина. Разочаровани, децата му обръщат гръб.

"Фотолюбител"

Децата решават да разнообразят игрите си, като се занимават с фотолюбителство. Така, без да искат, нарушават плановете на техния съсед от София чичо Манчо, който е в командировка с чужда жена. Чичо Манчо прави няколко неуспешни опита да вземе фотоапарата с компрометиращата снимка. Най-накрая го взима и при едно падане от водното колело фотоапаратът отива на дъното. Като компенсация подарява на малкия си "мъчител" Пипси своя фотоапарат, извинявайки се, че не е намерил цветно филме. Пипси го успокоява, че фотоапаратът, който е в морето, също не е бил зареден. Чичо Манчо е потресен.

Край на разкриващата сюжета част.

Актьорски състав[редактиране | edit source]

Роли във филма изпълняват актьорите:

Източници[редактиране | edit source]

Външни препратки[редактиране | edit source]

Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за