Това няма да задържи един моряк на дъното

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Това няма да задържи един моряк на дъното
Das haut einen Seemann doch nicht um
РежисьориАртур Мария Рабеналт
ПродуцентиПребен Филипсен
СценаристиГрета Фрише
Франц Шилдер
В ролитеКарлхайнц Бьом
Антие Геерк
Георг Томала
МузикаБерт Грунд
ОператорАлберт Бениц
МонтажАнкер Сьоренсен
Филмово студиоРиалто Филм
Жанркомедия
Премиера19 септември 1958
Времетраене94 минути
Страна ФРГ
 Дания
Езикнемски
Цветностчерно-бял
Външни препратки
IMDb

„Това няма да задържи един моряк на дъното“ (на немски: Das haut einen Seemann doch nicht um) е комедия от 1958 година на режисьора Артур Мария Рабеналт с участието на Карлхайнц Бьом, Антие Геерк и Георг Томала, копродукция на ФРГ и Дания.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

След продължително плаване, морякът Петер Хиле (Карлхайнц Бьом) се надява да прекара коледните празници с годеницата си Хана. Той остава разочарован, когато установява, че тя не го очаква на брега в Копенхаген. Петер отива да утеши мъката си в близкото заведение, в което се събират моряците. На него му се налага през нощта да дели една стая с огняра Валдемар Олсен (Георг Томала), който се опитва да изгради кариера на певец и се занимава с контрабанда на цигари.

На сутринта Петер отива да търси Хана в дома и. На прага на апартамента той е стреснат от бебешки плач. Майката на Хана му обяснява, че това е неговият син Боб, а самата Хана е починала няколко дни след раждането на детето и сега е негово задължение като баща да се грижи за бебето.

Намирайки се в безизходица, Петер започва да свири заедно с Валдемар по съмнителни клубове в Копенхаген. Там той се запознава с красивата Кристина Хансен (Антие Геерк). Не минава много време и малкият Боб завладява сърцето и. В навечерието на новата година, Петер и новата му изгора се сближават. Идилията му е нарушена, когато Валдемар е арестуван от полицията по подозрение за разпространение на наркотици. За щастие на Валдемар, Петер свидетелства в негова полза, че е невинен и той е освободен от ареста.

Настъпва време Петер отново да отплава. На кея го изпраща новата му годеница, държейки в обятията си сина му. Те двамата си обещават да се оженят когато Петер се завърне.

В ролите[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Das haut einen Seemann doch nicht um в Уикипедия на немски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​