Трошево

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Трошево
— квартал —
България
Red pog.png
Трошево
Варна
Red pog.png
Трошево
Страна Флаг на България България
Област Област Варна
Община Община Варна
Част от Варна

Квартал Трошево се намира на север от Западната промишлена зона на Варна и е заключен между бул."Владислав Варненчик" и бул."Сливница".На запад започва от Полицейската школа, а на изток стига до цирковата площадка.При влизането в гр.Варна от магистрала "Хемус", кварталът остава от лявата страна.

В квартала се намира ОУ "Добри Чинтулов", наблизо се намират строителните хипермаркети Практикер и Мосю Бриколаж, а също така и хранителният хипермаркет Пикадили [1]. В жилищния комплекс на 1 декември 2007 г. отвори врати първият мол в морската столица - "Пфое Мол". Малко повече от половин година след това отвори врати в близост до квартала и вторият мол - "Варна Мол". До "ТЕХНОПОЛИС" има и друга забележителност известна като "Varna Towers" , която е развлекателен център.

Кварталът е замислен като квартал от едноетажни къщи, улиците са съобразени с това. Но след 2005 г. започва мащабно строителство, което до 2010 г. ще превърне квартала в средно шестетажен. Това създава значителни проблеми, характерни за централните части на големите градове - липса на места за паркиране, претоварване на движението, унищожаване на зелените площи и дърветата,въпреки това,е добре устроен и е оценен като най-бързоразвиващия се квартал във Варна,от агенциите за недвижими имоти.