Уикипедия:Посрещачи

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Посрещачите сме неофициална група уикипедианци, които посрещат новодошлите потребители и им помагат да направят своите първи стъпки в Уикипедия. Посрещачите са изключително внимателни да не нападат новодошлите.

Какво правим[редактиране на кода]

Традицията да се поставят приветствия на беседите на новодошлите потребители е много по-старо от „групата на Посрещачите“, и всички уикипедианци трябва да са приятелски настроени към новите потребители. Ние сме група уикипедианци, които по този начин спомагат за разрастването на проекта. Също така ние работим и по проекти, които правят използването на Уикипедия по-лесна и приятна.

Посрещачите създадоха Уикипедия:Наръчник, който съдържа основната информация за сътрудничество.

Също така създадохме място, на което новодошлите потребители могат да се представят и да разкажат за интересите си – Уикипедия:Нови потребители. Така те могат да бъдат насочени към статии, проекти и портали, които ги интересуват.

Как можете да помогнете[редактиране на кода]

Този потребител е посрещач!

Ако желаете да помагате на Посрещачите, можете да поставяте съобщения за „добре дошъл“ на потребителските беседи и да се държите приятелски към тях. Това можете да направите лесно с {{ЗАМЕСТ:Добре дошли}}. Можете също така да разгледате всички помощни страници и да предложите подобрения, които да улесняват потребителите.

По-долу следва списъкът на Посрещачите. Можете да добавите името си, ако желаете да се присъедините към групата. Ако се присъедините, можете да си добавите и потребителската кутийка с {{потребителска кутия|проект посрещачи}} или индикаторът {{Посрещач индикатор}}. Имайте предвид, че това не носи нито отговорности, нито привилегии.