Уикипедия:Страници за изтриване

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

Тази страница съдържа предложения за изтриване с обсъждане и гласуване на статии, категории, шаблони, картинки или страници от други именни пространства. Тези предложения следва да са съобразени с препоръките Уикипедия:Изтриване на страници и файлове и Уикипедия:Значимост. Ако за първи път участвате в обсъждането, моля, вижте указанията за процедурата.

 • 1. Най-отгоре на предлаганата страница поставете шаблон {{изтриване}}.
  • 1. Добавете в края на страницата следното:
   {{Уикипедия:Страници за изтриване/Име на страницата}}
  • 2. Изчакайте настоящата страница да се зареди напълно и след това добавете Името на предлаганата страница в долното текстово поле.
   Не изтривайте представката „Уикипедия:Страници за изтриване/“ от полето!


  Ако браузърът ви поддържа Джаваскрипт, новата страница автоматично ще бъде вградена в настоящата. Ако все пак това не се случи, опитайте да я вградите ръчно.


Съдържание

Оногурия[редактиране | edit source]

беседа • история • история на беседата • какво сочи насам • свързани промени

Обсъждането ще приключи на 14 август 2014, 12h (UTC)

Това е пълен исторически нонсенс. Оногурия е синоним на Стара Велика България, а за това има отделна статия.Авторът се опитва да наложи някакви научно-фантастични небивалици. Jingiby (беседа) 07:57, 26 юли 2014 (UTC)

Относно ОНОГУРИЯ автора се е постарал да напише статията коректно и е посочил и източници. Относно "НОНСЕНС" и "СИНОНИМ" на Стара Велика България, критиците защо не се постараха да напишат нещо повече и защо като е прието Оногурия дa е стара велика България в страницата за Стара Велика България не е написано "ОНОГУРИЯ" и се пише, че е създадена през 632 г. и основателя и е Кубрат а не пишат (щом Стара Велика България е Оногурия), че основателят е Ирник. Та драги ми критици отворете историята на България последните научни доклади и изследвания относно Стара Велика България и Оногурия и прочетете, че Оногурия започва да съществува от V век а не от VII век както някой се опитва да изопачи историята.Ivonti10 (беседа)
 • Symbol support vote.svg За По У:БОИ. --Спас Колев (беседа) 12:28, 31 юли 2014 (UTC)
 • Symbol oppose vote.svg Против Виждам две отделни статии, които не си противоречат, а напротив - те са свързани. При това с исторически преход. --Rumensz (беседа) 18:07, 31 юли 2014 (UTC)
 • Symbol comment vote.svg Коментар: Не се касае за това дали статиите си противоречат, а дали почиват на реални исторически факти, подкрепени с достоверни източници или са просто глупости на търкалета, извадени от някой националистически форум. Според мен, след като не успя да наложи измислиците си в статията за Стара Велика България IP-99.33.208.26 се регистрира като марионетка под името Ivonti10 и започна да прехвърля небивалиците си към сатията Оногурия, която е 100% продукт на фентъзи жанра. Но Уикипедия не е фентъзи форум и подобни статии рязко свалят нивото, като ни доближават до Македонската Википедиja в историческата тематика. Jingiby (беседа) 07:22, 1 август 2014 (UTC)
Да приемем ли, че посочените руски източници са от фентъзи жанра? Или пък само да се сложи шаблон за спорна статия? --Rumensz (беседа) 08:10, 1 август 2014 (UTC)
Посочените препратки към сайтове на руски език не са достоверни източници и в повечето от тях дори не се споменава терминът Оногурия, т.е. нямат пряко отношение към статията. Jingiby (беседа) 08:50, 1 август 2014 (UTC)
Правилно човекът задава въпроса: Ако това е Стара Велика България защо историята не е спомената в статията за нея? При това е посочена връзката с нея. А да се говори за "достоверни източници", като едва ли не за очевидци, е съвсем пресилено. --Rumensz (беседа) 09:35, 1 август 2014 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За без оригинални изследвания. --Мико (беседа) 08:16, 1 август 2014 (UTC)
Изобщо не отговаря на определението "оригинално изследване", защото не е собствена теория. --Rumensz (беседа) 09:35, 1 август 2014 (UTC)
 • Symbol comment vote.svg Коментар: 1- Ivonti10 е регистриран повече от 5 години в WIKIPWEDIA, но като ме наричат марионетка критика първо да се беше постарал да разбереш кога съм регистриран. 2- Според марионетката Jingiby само да му спомена, че второто българско царство на запад е по известно като Загора. Из хрониките на венецианския дож Андрей Дандоло:
"Императора на Загора писал на Йоан Батаци който владеел Натолино да направи с него родство и да воюва срещу латиниците в източната част.”

Андрей Дандоло

Хубаво е да се прочете Lib за договора между Венеция и България там българския цар Александър отново е наречен "Император на Загора"(„Sagramento et patto del messer limperator Alexandra del Zagora“). Както и "Из хрониката на Франция" от Филип Муске:
""От Константинопол дойде вест която беше много добре дошла, че беше умрял цар Асен. За татарите дойде вест която навсякъде беше прието много добре, че кралят на земите на власите почти ги разбил."”

Филип Муске

Следователно по логиката на моят критик Загора не е второто българско царство, а Асен е бил цар на Власите(дн. Румънци)и няма нищо общо с България. Подобно може да се изтълкува и за цар Самуил( Македонците вече го тълкуват), че той е Македонски цар. Тези Руски източници които пишат "Фентъзи" са доктори и професори Волжки Българи а самият 3уфар 3. Мифтахов е преподавал в Казанския Федерален Университет.

Сайта който съм написал "http://gov.cap.ru/" е Официалният държавен сайт на Република Чувашия/Чувашская Республика". Аз лично не мога да си представя как недоказана теория(измислица) ще бъде написана в ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ НА ЧУВАШИЯ. Относно това къде черпя информация. Информация има но не в американските и западни медии а в източните основно в Руските и Казахастанските медии както вместо да се ходи на почивка в Италия може спокойно да се отиде в Татарстан или Чувашия и там могат спокойно да се купят книги на тематиката история на България(с по голям отенък за Волжка България). Със сигурност ако се търсят следи на българите в Испания или Америка от преди 1000-2000 години няма да се намерят, историческите следи на Българите водят на изток от Балканския полуостров не на запад. Аз като Българин ще защитавам докрай истината за историята на България, или както е казал френския президент Франсоа Митеран:

Българите стоят в основата на човешката цивилизация.

Франсоа Митеран

И това е истината щом един от най влиятелните политици в света за времето си го казва, следователно той не си го е изсмукал от пръстите.Ivonti10 (беседа)
 • Symbol support vote.svg За С доводите на Джингиби. Имали сме вече опит с потребител, който си тълкуваше източниците както му е угодно за да достигне до своето оригинално изследване. Абсолютно съм против да се превръщаме във втора МК Википедия! Пример --Izvora (беседа) 16:25, 1 август 2014 (UTC)